2024 -2025 DÖNEMİ ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Tarih: 2.09.2024 | Okunma Sayısı: 218

2024-2025 DÖNEMİ ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ AMASYA ADLİYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. PROGRAM AMASYA BARO BAŞKANIMIZ AV. BAHADIR TEKEŞ, AMASYA BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN AV. TURGAY SEVİNDİ, AMASYA CUMHURİYET BAŞSAVCIMIZ SAYIN FATİH KOCAMAN, ADALET KOMİSYON BAŞKANI SAYIN ÖMER YOLDAŞ, AĞIR CEZA BAŞKANI SAYIN İSMAİL METİN, HAKİM VE SAVCILARIMIZ, MESLEKTAŞLARIMIZ VE ADLİYE PERSONELİMİZİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. BARO BAŞKANIMIZIN YENİ YIL BAŞLAMASI NEDENİ İLE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞTIR.

 

 

 

 

 

ADLİ YIL AÇILIŞ MESAJI

 

2024 – 2025 dönemi Yeni Adli Yılın Ülkemiz ve Milletimiz için adaletin tecelli ettiği bir yıl olmasını dilerken,  Avukat meslektaşlarıma, Hâkim ve Savcılarımıza, tüm yargı çalışanlarına yeni adli yılın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Aramızdan ayrılmış tüm yargı mensubu meslektaşlarımızı rahmetle anıyorum.

            Bizler; avukat, hâkim, savcı ve yargı çalışanları hep birlikte adaletin tecellisi için mesleklerimizi icra etmeye çalışmaktayız. Yeni adli yıla yargının hepimizin bildiği ağır sorunları ile başlasak ta, çözümün hukukun üstünlüğünden geçtiğini bilerek ve bunu söylemeye devam ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

            Hukuk Devleti olmanın gereği; adalet hizmetlerinin bağımsız, tarafsız, eşit, verimli ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi, vatandaşlarımızın hak arama yollarının açık olması, idarenin, üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne dayanması, idarenin tüm eylem ve işlemlerine karşı yargı yoluna başvurulabilmesidir.

            Adalet, toplumun barış, huzur ve refahının ön şartıdır. Devletler ancak hukukun üstünlüğü üzerine kurulursa daha sağlıklı yaşarlar ve daha uzun ömürlü olurlar. Hukukun üstünlüğü sadece yönetilenlerin değil, yönetenlerinde egemenlik yetkisine dayanarak kendi koydukları kurallarla kendilerinin de bağlı olması şeklinde ortaya çıkar. Demokrasiyi ve hukuk devletini olmazsa olmaz gören anlayış, tüm sorunlarımızın çözümünde anahtar olacaktır.

            Adalet devletin temelidir. Yargının kurucu unsuru olan avukatlar, hâkimler ve savcılar devletin temel taşları arasındadır.

Adalet  bir toplumun can damarıdır. Adalet duygusunun yara aldığı toplumlarda bireylerin hak ve özgürlüklerinden bahsedilemez.

            Hayatlarını hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına ve tarafsızlığına adamış binlerce yargı mensubu meslektaşımız, birlikte çalışarak Adaletin tesisi için mücadele etmektedirler.

            Hukuk devleti için yargının her türlü gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalması ve tarafsızlığını koruması şarttır. Sorunların çözümü için en başta kamu görevlerine girişte liyakatin esas alındığı bir sistemin koşulsuz benimsenmesi elzemdir.

 

            Güvenilir ve hızlı bir şekilde tecelli eden adalet; toplumsal barış, huzur ve kardeşliğin en güçlü teminatıdır. Halkımızın adliyelere güven oranının en üst seviyeye çıkması, en büyük arzumuz ve amacımızdır. Hukuk devletinin ve demokrasinin ve hatta güçlü bir ekonominin olmazsa olmazı bağımsız ve tarafsız yargıdır.

            Bizler, Avukatlar ve Barolar olarak, bağımsız, tarafsız ve adil yargının, hukukun üstünlüğünün, insan haklarına saygının, hakkın ve adaletin tarafındayız.

Yeni Adli Yılın; yargının sorunlarının çözümü yönünde güçlü adımların atıldığı ve bağımsız savunmayı temsil eden, yargının kurucu unsuru olan biz Avukatların son yıllarda artan sorunlarının çözüme kavuştuğu bir yıl olmasını diliyoruz.

            Yeni adli yılda Amasya Barosu olarak en önemli görevimiz; Ülkemize, cumhuriyetimize, demokrasimize, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına ve tarafsızlığına, adil yargılanma hakkına, hukuk devletine, bireysel hak ve özgürlüklere, insan haklarına ve savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkmaktır. Hiçbir tarikatın, cemaatin, grubun, oluşumun yada örgütün etki edemediği, bağımsız ve tarafsız bir yargı için tüm gücümüzle mücadele edeceğimize söz veriyoruz.

            Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nde temel hak ve özgürlüklere, cumhuriyetin temel ilkelerine, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletine, yargı bağımsızlığına, evrensel hukuk kurallarına olan inanç ve bağlılığımızla yeni adli yılın tüm yargı mensuplarına, çalışanlarına ve adalet bekleyen tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, adaletin tesisi için fedakârca görev yapan avukat meslektaşlarımıza, hâkimlerimize, savcılarımıza ve yargı çalışanlarımıza görevlerinde üstün başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.

            Saygılarımla,

 

 

Av.Bahadır Tekeş

Amasya Barosu Başkanı

 

 

16.09.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.