AMASYA BAROSU CUMHURİYET BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 26.10.2018 | Okunma Sayısı: 685

 

 

      AMASYA BAROSU CUMHURİYET BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI

 

     Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu Türk Milleti ve Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük devrimidir. Öyle bir devrimdir ki; Devlet sınırları içerisinde yaşayan herkesin tebaa dan çıkıp vatandaş olduğu, tüm temel haklara ulaştığı, kadın- erkek eşit mülkiyet hakkına kavuştuğu, hukukun esas alındığı, kendisini yönetenleri seçebildiği evrensel kabul edilmiş tüm haklara sahip olduğu büyük bir değişimdir.

 

    Bu büyük devrimin ve Cumhuriyetin hala değerleri üzerinden yapılan haksız eleştiri ve tartışmalar cahillik ve ihanetten öte bir şey değildir. Türk Milletinin çok büyük çoğunluğu Cumhuriyeti ve getirdiği büyük yenilikleri benimsemiş ve özümsemiştir. Cumhuriyet aynı zaman da, Büyük bir kurtuluş mücadelesi veren, bağımsızlığı olmazsa olmaz kabul etmiş bir Milletin emperyalizme verdiği en güzel mesajlardan biridir.

 

    Anayasa MADDE 2 ;Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir. 

 

          MADDE 3; Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır.  

 

    Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçenleri saygı, minnet ve rahmet ile anıyor, Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutluyoruz. En derin saygılarımızla.

 

 

 

                     AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU

                               ADINA

                             BARO BAŞKANI

                        AV.A.MELİK DERİNDERE

 

    

 

27.09.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.