AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU 2016-2018 DÖNEMİ ÇALIŞMA (FAALİYET) RAPORU VE AMASYA BAROSU EKİM 2018- EKİM 2020 DÖNEMİ BÜTÇE TASARISI
Tarih: 2.10.2018 | Okunma Sayısı: 2493

 

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU

2016-2018 DÖNEMİ

ÇALIŞMA (FAALİYET) RAPORU

 

             Değerli Meslektaşlarımız,

 

            Öncelikle, 2016 yılı Olağan Genel Kurulumuz da olup da şuan aramızda bulunmayan, kayıplarımız Av.Nail EREN, Av. Sencer Aydın ÇITIR,  Av. Ali BİÇER ve Av. Musa KUNT’a bir kez daha rahmet, Camiamıza sabırlar dileriz. Meslektaşlarımızın yerleri dolmayacak ama her daim yüreklerimizde saygı ile yaşayacaklar ve anılacaklardır.

 

           Değerli Meslektaşlarımız,

 

           Gerek Ülkemiz gerekse mesleğimiz çok zor günlerden geçmektedir. Bir taraftan ekonomik ve bağlantılı sosyal sorunlar bir taraftan Demokratik yaşamımızda yapılan kısıtlamalar, ifade özgürlüğünde geriye dönüş ve tarafsız ve bağımsız yargı vurgularına karşın yargısal sorunlar. Yargımız ne yazık ki 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından hızlı bir yapılaşmaya sokulmaya çalışılmış, mesleğe yeni adım atan hakim ve savcıların acele ile seçilerek, stajlarını dahi tamamlamadan görev almaları ile başlayan yeni süreçte büyük zarar görmesine neden olmuştur. Yargı ve Hukuk güvenliğinin sağlanamamış olması, yargıya güvenin hızla erimesi, üst düzey yargı görevini yapanlar tarafından dahi kabul ediliyor olması ne yazık ki ÜLKEMİZİN VE DEVLETİMİZİN EN BÜYÜK BEKAA sorunu haline gelmiştir. Çözümü en kolay davalarda dahi görülen haksızlıklar ve yetersiz yargılamalar, yargılamayı yapanların iyiniyetlerine karşılık sorunu çözmekten öte yeni sorunlara neden olmakta, yargılamalar uzamaktadır. Yargı güvenliğinin olmadığı ve yargıya güvenin azaldığı bir dönem de, haksızlığa uğradığını düşünen kişi veya kurumların yargıya başvurmalarında bir azalma olması da normal karşılanmalıdır. Böylesi bir ortam da her geçen gün artan mesleki sorunların çözülememiş olması ve mesleğin aşağıda belirteceğimiz sorunlarının üst üste konulması ile adeta sürdürelemez hale gelmesine neden olmaktadır. Yargının sorunları çözülmeden ve ADİL YARGILANMA ve YARGIYA GÜVEN sağlanmadan mesleki sorunların kalıcı bir çözüme ulaşmasını mümkün görmemekteyiz. En önemli mesleki sorunlarımızı şöyle tespit etmek mümkündür;

 

            1-Avukat sayısının hızla artışı artışla paralel olarak mesleki kalitenin de hızlı bir şekilde düşmesi, avukata olan güveni azalttığı gibi mesleğin sürdürülebilirliğini hızla ortadan kaldırmaktadır. Bu nedenle mesleğe giriş sınavının gerçekleştirilmesi ve bir sınırlama getirilmesi ivedi ve elzemdir.

 

           2-Avukat sayısının hızlı artışına karşılık olarak meslek faaliyet alanlarının azalması ve sınırlı kalması, yeni iş ve çalışma alanlarının açılmaması ekonomik olarak da mesleğin yapılamaz noktalara gelmesine neden olmaktadır. Bu nedenle meslek faaliyet alanlarının hızla artması, evrensel örneklerine ulaşması sağlanmalıdır.

 

          3-Meslektaşlarımızın büyük bir özveri ile GÖNÜLLÜLÜK ESASINA göre gerçekleştirdikleri CMK. Hizmetlerinin bir angarya olmaktan çıkarılması TBB. Tarafından her yıl açıklanan Avukatlık Asgari Ücret tarifelerindeki sınırlara ulaştırılması ADİL YARGILANMA hakkının da bir gereğidir.

 

         4-Avukatlık görevi bir adalet hizmeti olması nedeniyle, Avukatlık ücretlerine uygulanan ve genellikle müvekkilden alınamayan KDV nin makul seviyelere çekilmesi ve avukatların vergi toplama aracı olarak görülmesinden vazgeçilmesi gerekmektedir.

 

          Bunların yanında, belli bir kıdeme ulaşmış meslektaşların mesleklerini Avrupa Konseyine Üye ülkelerde herhangi bir sınırlama olmaksızın yapabilmeleri için YEŞİL PASAPORT almalarına olanak sağlayan yasal düzenleme yapılmalı, kamu da görev yapan meslektaşlarımızın Hakim ve Savcılara tanınan haklardan ve ek göstergelerden yararlanmaları sağlanmalıdır.  

 

         

 

          Değerli Meslektaşlarımız,

 

          Baromuz, sizlerden aldığı destek ile Baromuzun kurumsal yapısını güçlendirmeye, özellikle eğitim çalışmaları başta olmak üzere mesleki faaliyet ve çalışmalarına her geçen gün artırarak devam etmektedir. Özellikle TBB. Eğitim Merkezi ile müştereken ve ayrı olarak Baromuz organizesinde Meslek içi eğitimler, güncel Hukuki gelişmeler ile meslektaşlarımızın ihtiyaçları dikkate alınmak suretiyle planlanmakta ve gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Baromuz bünyesinde staj eğitimlerini alan Stajer Avukatlarımız için Staj Eğitim Merkezimiz özellikle pratiğe yönelik eğitimlerini Staj Eğitim Merkezi Başkanı Av.Adnan Hasip Yalçın ve Av.Kadir Akıllıgil Yönetiminde sürdürmektedir. Her iki meslektaşımız ile Eğitim Merkezinde görev yapan meslektaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

         Genç meslektaşlarımızın özellikle mesleğin başında yaşadıkları sorunları yakından bilmekte ve takip etmekteyiz. Mesleğin başında yaşanan güçlüklerin çözümü için kendileri ile birlikte her soruna ayrı ayrı çözüm üretmeye çalışmakta, Gençlik Meclisinin faaliyetlerine Baro olanakları elverdiği ölçü de katkı da bulunmaya gayret etmekteyiz.

 

         Stajer Avukat Meslektaşlarımızın, 2016 yılında düzenlenen Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışmasında ilk kez Karadeniz Bölgesi birinciliği ve Türkiye Finallerinde elde ettikleri Türkiye 2.liği başarıları bizler için büyük mutluluk ve övgü kaynağı olmuştur. Bu başarıya imza atan genç meslektaşlarımız Av.Narin Ezgi Saray, Av.Kadriye Hilal Uludağ, Av.Gülsüm Cansu Dikkaş, Av.Numan Koca'ya ve takım çalıştırıcıları Av.Adnan hasip Yalçın ve Av.Aykut Gören’e ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız. Yine aynı yarışmanın 2017 yılı Karadeniz Bölgesi Elemelerinde Baromuzu Temsilen Stj.Av. Uhut Hamza Dirken, Stj.Av. Şeyma Kul, Stj.Av. Hatice Bozdoğan Ve Stj.Av. Kübra Armağan’dan oluşan takımımız  Bölge elemelerinde 2.liği kazanmışlar ve bizlerin yine gurur kaynağı olmuşlardır. Takım çalıştırıcı olarak görev yapan Av.Umut Yolcu’ya da ayrıca teşekkür ediyoruz.

 

         Öte yandan, Baromuz tarafından organize edilen sosyal ve sportif alanlardaki çalışmalarda geçtiğimiz dönemde devam etmiştir. Amasya Barosu Türk Halk Müziği korosu çok başarılı bir konser verirken ve Amasya Barosu Futbol takımı katıldığı son Karadeniz Baroları Futbol Turnuvasında 4. Olmayı başarmıştır. Müzik topluluğumuz ve futbol takımımıza, takım çalıştırıcı Av.Alparslan Nalbantoğlu’na teşekkürlerimizi sunarız.

 

           Baromuz Başkan ve Yönetim Kurulu olarak meslektaşlarımızın tüm sorunları ile yakında ilgilenilmekte özellikle meslektaşlarımıza yönelik haksız şikayetlerin önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Bu çalışmalarımız sayesinde disiplin dosyalarında sayımızın artmasına karşılık  önemli  bir azalış sağlanmıştır. Otokontrolü bizlerin yaptığı ve daha etik bir mesleki faaliyet alanı yaratmayı amaçlayan bu çalışmalarımız aynı disiplinle devam edecektir.

 

            TBB. Tarafından satın alınan ve özellikle Eğitim ve Sosyal ihtiyaçlarımızı karşılayacak olan YENİ HİZMET BİNASI 2019 Yılında açılışı yapılarak hizmet vermeye başlayacaktır. Adliyeye yakın olması nedeniyle meslektaşlarımızın geniş kullanımını sağlayacağını düşündüğümüz hizmet binasının şimdiden Baromuza ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

 

             Değerli Meslektaşlarımız;

 

             Yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalar da Avukatlık Kanununun bize vermiş olduğu hak ve yetkileri siz değerli meslektaşlarımıza sunmak, mesleğinizi herhangi bir sorun yaşanmadan gerçekleştirmenizi sağlamak amacıyla büyük özveri ile çalıştığımızı takdirlerinize arz eder, en derin sevgi ve saygılarımızı sunarız.

 

  • 2016 YILI FAALİYETLERİ (Ekim Ayı İtibariyle)
  • 1-Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen II.Dönem Meslek İçi Eğitim seminerleri kapsamında tazminat hukuku ve hesaplamalar konulu seminer Samsun, Sinop, Amasya Baroları avukatlarının katılımıyla 15 Ekim 2016gerçekleşti. Baromuz Avukatlarından Av. Tunçer Sancak, Av.Dilay Duru, Stj.Av.Narin Ezgi Saray, Stj.Av. Hasan Kaan Yaman  da katılmışlardır.  
  • 2-Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE tarafından Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı yayınlandı.
  • 3-34.Baro Başkanları Toplantısı TBB. Başkanı  Prof. Dr. Av.Metin Feyzioğlu Başkanlığında Ankara da gerçekleştirildi. Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'de gündeme ilişkin  çözüm yolları ile Baromuz görüşlerini sunmuştur.
  • 4-Amasya Barosu Gençlik Meclisi 1.Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu 06.11.2016 Tarihinde toplandı. Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'nin açılış konuşmasını yaptığı Genel Kurul da Genç Avukatların yaşadıkları sorunlar ile ülke gündemi ve avukatlık mesleği ile ilgili konular görüşülmüş olup, toplantı sonrasında yapılan Seçim ile Stj.Av.Kardelen Atlı Gençlik Meclisi Başkanlığına seçilmiştir. Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu Av.Büşra Kılıç, Stj.Av.Tunahan Alagöz, Stj.Av.Numan Koca, Av.Elif İzci, Av.Gökçe Aktaş. Denetleme Kurulu üyeliklerine Av.Başak KILIÇ,Av.Şehriban Gül ARPA ve Av.Gökhan BAŞTÜRK seçilmişlerdir.
  • 5-Yeni seçilen Baromuz Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Delegeler ile birlikte TBB Başkanı Av. Metin FEYZİOĞLU Makamında ziyaret edilmiştir.
  • 6-10 Kasım Atatürk’ü anma mesajı yayınlandı. Anıt Meydanına çelenk konuldu.
  • 7-Karadeniz ve Bölge Baro Başkanları 7'nci toplantısı, 18-19-20 Kasım 2016 tarihleri arasında Tokat Barosunun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
  • 8-Amasya Barosu İnsan Hakları Günü nedeni ile basın açıklaması düzenledi.
  • 9-Türkiye’de Adalete Erişim İçin Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Konferansı Antalya’da gerçekleştirildi. Baro Başkanımız Av. A. Melik Derindere Adli Yardım Ve CMK Uygulamalarında Yaşanan Sorunlar İle

    Baro Ve Avukatların Sorunları Ve Çözüm Önerilerine ilişkin Baromuz görüşlerini aktardığı bir konuşma yapmıştır.

  • 10- Baromuz Avukatlarından değerli meslektaşımız ve Üstadımız Sayın Av. Nail Eren'i Kaybettik.

 

2017 YILI FAALİYETLERİ

 

  • 1-02/01/2017 Gümüşhacıköy’de Yeni Yapılan Hükümet Konağı Ve Adliye Binasındaki Baro Temsilciliğimiz Ve Adli Yardım Büromuz yeni tefrişatı ile beraber hizmete açıldı.
  • 2-15/01/2017 Değerli Meslektaşımız Av. Sencer Aydın ÇITIR’ı kaybettik.
  • 3-14/01/2017 tarihinde Genişletilmiş Karadeniz Baro Başkanları toplantısı Kastamonu’da gerçekleşti. Toplantıda Avukatlık Mesleğinin Güncel Sorunları Ve Çözüm Önerileri, T.B.M.M. De Görüşülen Anayasa Çalışmaları İle İlgili Görüş Alışverişinde Bulunulmuştur. Konularla İlgili Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'de Baromuzun Görüşlerini İfade Etmiştir.
  • 4-Amasya Barosu Genç Avukatlar Meclisi,  17-18 Ocak 2017 tarihlerinde Amasya merkez köylerinde öğrenim gören 66 öğrenciye mont yardımında bulundu. Meclis başkanı  Av. Kardelen ATLI, başkan yardımcısı Av. Alper KESKE, genel sekreter Stj. Av. Numan KOCA ve meclis üyesi Av. Elif İZCİ’nin hazır bulunduğu dağıtımlarda, 15 farklı köy okulunda yapılan yardım için ihtiyaç sahibi öğrencilerin belirlenmesi noktasında Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü ile de işbirliği yapan genç avukatların bu davranışı tüm çevrelerden takdir topladı.
  • 5-26/01/2017 tarihinde Amasya Barosu Yönetim Kurulu adına Baro Başkanımız Av. Ahmet Melik DERİNDERE Baromuzun 58. Kuruluş Yıldönümü adına basın bildirisi gönderdi.
  • 6-Baromuzun 58. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Baro Başkan, Yönetim Kurulu üyelerimiz ve meslektaşlarımız ile birlikte ilk kez Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda ziyaret gerçekleştirilmiş ve Anıtkabirdeki mozalesine çelenk sunulmuştur. Ayrıca Anıtkabir şeref defteri Amasya Barosu Avukatları adına Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere tarafından İlkelerine ve Cumhuriyete bağlılığı ifade eden cümleler ile birlikte imzalanmıştır.
  • 7-18-19 Şubat 2017 Tarihlerinde Trabzon’da Yapılan, TBB Avukat Stajyerleri Arası Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması Karadeniz Bölgesi Elemelerinde Baromuz Adına Katılan Stajyer Avukat .Narin Ezgi Saray,Stj.Av.Kadriye Hilal Uludağ,Stj.Av.Gülsüm Cansu Dikkaş,Stj.Av.Numan Koca'dan Oluşan Ekibimiz Trabzon Barosu Ev Sahipliğinde Tbb Başkan Yardımcısı Ve Eğitim Merkezi Başkanı Av.Berra Besler’in Katılımı İle Gerçekleştirilen; Amasya, Çorum. Düzce. Giresun, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize,

    Samsun, Sinop, Trabzon Ve Tokat Olmak Üzere 12 Baronun Yarıştığı TBB Avukat Stajyerleri Arası Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışmasında Üstün Bir Performans Sergileyerek ilk kez  Bölge Birinciliğini Baromuz Elde Etmiştir.

  • 8-8 Mart Dünya Kadınlar Günü Baromuzda Kutlanmıştır.
  • 9-Amasya Barosunu temsilen Gelincik Kurulu Başkanı Av.Damla Beste Yalçın ve Kadın Komisyonu Başkanı Av.Şehriban Gül ARPA; Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle düzenlenen programa katılarak, kadın hakları konusunda bilgiler verip, Gelincik Projesinin tanıtımı hakkında konuşma yapmışlardır.
  • 10- 2017 Yılı Anayasa değişikliği sürecinde, Halkın ve meslektaşlarımız aydınlanması amacıyla, Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Av.Prof.Dr. Metin Feyzioğlu Ve  Kayseri Milletvekili Tarihçi Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu'nun Konuşmacı Olacağı Referandum Sürecinin Hukuki Ve Tarihi Boyutunun Anlatıldığı Konferans 16.03.2017Günü Grand Ottoman Salonunda halkın katılımı ile gerçekleşti. 
  • 11- 24/03/2017 günü Yrd.Doç.Dr.Mustafa Yasan' Stajyer Avukatlarımıza "Çek Hukukunda Güncel Gelişmeler" konulu seminer verdi.
  • 12- 31/03/2017 günü eğitmen Avukat Turgay Demirci tarafından CMK,İfade/Sorgu Ve İstinaf Konulu Seminer Baromuzda gerçekleştirildi.
  • 13- 1 Nisan 2017 tarihinde Sinop Barosunun ev sahipliğinde gerçekleşen Nükleer ve Hukuk Konulu Sempozyuma Baromuz Başkan Yardımcısı Av. Cem KILIÇ ve Stajyer Avukatlar katıldı.
  • 14- Avukatlar günü mesleki dayanışma yemeği ile kutlandı. Meslekte 25. Yılını dolduran meslektaşlarımız Av. Hasan KOPARAN, Av. İsmail ATMACA ve Av. Macide KABAKÇI’ya, Meslekte 40. Yılını dolduran meslektaşlarımız Av. Emin YÜKSEL ve Av. Mehmet Uğur ŞATIROĞLU’na plaket takdim edildi.
  • 15- Bartın Baro Başkanlığı ev sahipliğinde 9.Genişletilmiş Karadeniz Baro Başkanları Toplantısı Bartın/Amasra da TBB. Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu Başkanlığında 22.04.2017 Tarihinde Baro Başkanımız Av. Ahmet Melik DERİNDERE’nin de katılımı ile yapıldı
  • 16- TBB. Tarafından Geleneksel Olarak Düzenlenen Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması Türkiye Finallerinde; Hilal Uludağ, Cansu Dikkaş, Narin Ezgi Saray Ve Numan Koca'dan Oluşan Amasya Barosu Takımı Büyük Bir Başarı Göstererek Türkiye 2.Liğini Kazanmıştır. Genç meslektaşlarımız ile Takım Antrenörlüklerini üstlenen Önceki dönem Baro Başkanlarımızdan Av.Adnan Hasip Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Aykut Gören’e bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.
  • 17- TVNET İsimli Televizyon Kanalında 07.05.2017 Tarihinde Yayınlanan Derin Tarih İsimli Program Esnasında Tarihçi Olduğu İddiasıyla Konuşmacı Olarak Programa Katılan Süleyman Yeşilyurt Adlı Kişinin Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Yönelik Tarihi Gerçeklerden Uzak Ağır Hakaret İçerikli İfadeler  Nedeniyle Adı Geçen Şahıs Hakkında Yönetim Kurulumuzun 09.05.2017 Tarih Ve 138 Sayılı Kararı İle Baro  Başkanımız Av.A.Melik Derindere, Baro Başkan Yardımcımız Av.Cem Kılıç, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Aykut Gören ve Av.Eyüp Erdal Karaşar Tarafından Aşağıda Sunulan Dilekçe İle Suç Duyurusunda Bulunulmuş Ve Şikayetçi Olunmuştur.
  • 18- TBB 34. Genel Kurul Toplantısı Yapıldı. Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu 2.Kez TBB. Başkanlığı'na Seçildi. Baromuzu Temsilen Genel Kurula Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere, Av.Hasan Koparan Ve Av.Murat Polat iştirak etmişlerdir.
  • 19- Trabzon, Ordu, Giresun, Samsun, Düzce, Amasya, Tokat, Kastamonu, Çorum, Karabük Baroları katılımı ile Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası Rize’de gerçekleşti. Futbol takımımız turnuvalardaki başarısının kalıcı olduğunu göstererek yarı finale kadar yükselerek turnuva 4.sü olmuştur. Takımımız da yer alan meslektaşlarımızı ve takım Antrenörlüğünü üstlenen Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Nalbantoğlu’nu kutluyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu arada yarı final müsabakasında talihsiz bir şekilde ayağı kırılan meslektaşımız Av.Turgay Sevindi’ye tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
  • 20- 19/06/2017 günü Amasya Barosu, Amasya Tamimi’nin Yayımının 98.Yıldönümü Basın Açıklaması düzenledi.
  • 21- 15 Temmuz Darbe girişimi yıldönümü dolayısıyla Amasya Barosu Yönetim Kurulu adına Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE tarafından Basın Açıklaması düzenlendi.
  • 22- 15 Temmuz 2017 günü Düzce'de Gerçekleşen Genişletilmiş 10. Karadeniz Baro Başkanları Toplantısına Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'nin Yanı Sıra TBB. Delegelerimiz Av. Hasan Koparan Ve Av. Nuri Murat Polat' da katılmışlardır.
  • 23- 5 Eylül 2017 günü Yönetim Kurulu adına Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE tarafından Adli Yıl Mesajı yayınlandı.
  • 24- Hukuk Okuryazarlığı Projesi İlk Toplantısı Ankara’da Yapıldı.
  • 25- 23 Eylül 2017 günü Baromuz ev sahipliğinde Samsun ve Sinop Baroları katılımı ile Sigorta Hukuku ve Tahkim konulu seminer Amasya Adliyesi konferans salonunda gerçekleşti.
  • 26- 5/10/2017 günü Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere, Başkan Yardımcımız Av.Cem Kılıç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av.Aykut Gören,Av.Onur Bolat Ve Av.Ayça Özkeroğlu; Merzifon Baro Temsilcimiz Av. Serap Candan Ve Merzifondaki Meslektaşlarımızla Bir Araya Geldiler. Güncel Mesleki Sorunlar Ve Çözüm Yolları Hakkında Fikir Alışverişinde Bulundular.
  • 27- Türkiye Barolar Birliği Arabuluculuk Merkezi Yürütme Kurulu, yeni dönem ilk toplantısını Barolar Birliği Başkanı Sayın Prof.Dr. Metin Feyzioğlu , Kurul Başkanı Av.Gültekin Uzunalioğlu ve yeni üyelerin katılımı ile 20 Ekim 2017 Cuma günü Ankara'da gerçekleştirdi. Toplantıya kurul üyesi olarak Baromuzu temsilen TBB Delegesi Av.Nuri Murat Polat da katıldı.
  • 28- 11. Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısı 21.10.2017 Cumartesi Günü Sinop Barosu Ev Sahipliğinde Baro Başkanımız Av. Ahmet Melik DERİNDERE’nin de katılımı ile gerçekleşti.
  • 29- Amasya Barosu Yönetim Kurulu adına Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE’nin Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınlandı.
  • 30- 4/11/2017 günü Kat Mülkiyeti, Kentsel Dönüşüm Ve Engelli Hakları” Konulu Seminer Gerçekleşti.
  • 31- 3-4 Kasım 2017 Tarihleri Arasında Türkiye'de Adalete Erişim İçin Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek (Sıla) Projesi" Toplantısı Samsun'da Gerçekleşti. Toplantıya Baromuzu Temsilen Adli Yardımdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Onur Bolat Ve Baromuz Avukatlarından Av. Ezgi Yüce Bolat Katılmışlardır.
  • 32- En son 2012 yılında Adalet Bakanlığı Müfettişliği tarafından teftiş geçiren Baromuz 2017 yılındaki teftişini 23/10/2017 tarihli gönderilen yazıları ile başarı ile geçirmiştir.
  • 33- 10/11/2017 günü Atatürk Anıtına konulan çelenk ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Özlem, Minnet Ve Saygıyla ile andık. Amasya Merkez ve ilçelerde bilboardlar kiralanarak Atamızın ölüm yıldönümü dolayıyla mesajlar yayınlandı.
  • 34- Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi ve Avukat Hakları Merkezi tarafından 11 Kasım 2017 tarihinde "Arama Konferansı" gerçekleştirildi. 70 barodan 121 temsilcinin katıldığı konferansta; arama, el koyma, yakalama, gözaltı, savcılık, sorgu, duruşma aşamasındaki sorunlar, tutukevlerinde yaşanan sorunlar ve serbest masa olmak üzere dokuz masa konusu yer aldı. Baromuz Başkan Yardımcısı Av. Cem KILIÇ, Baro Genel Sekreteri Av. Barış KOÇAK ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Onur BOLAT katılmışlardır.
  • 35- TÜBAKKOM 25 Kasım “ Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” Basın Açıklaması düzenlendi.
  • 36- 6. Genç Avukatlar Kurultayı Mardin’de yapıldı. Kurultaya Baromuzu Temsilen Amasya Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Av.Kardelen Atlı, Üyelerinden Av.Elif İzci Ve Av.Büşra Kılıç Katılmışlardır.
  • 37- Uzlaştırmacı Eğitim Semineri Baromuzda verildi.
  • 38- Hukuk Okur Yazarlığı Projesi Kapsamında Seminerler Amasya Merkez, Merzifon Ve Gümüşhacıköy İlçelerimizde Gerçekleştirildi.
  • 39- 03/12/2017 günü Karadeniz Baro Başkanları Ve CMK Kurul Toplantıları Samsun’da Yapıldı.
  • 40- 5 Aralık “Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının Verilmesi”Kadın Hakları Günü Nedeniyle Basın Açıklaması düzenlendi.
  • 41-  05.12.2017 Tarihinde Tetkik Hakimi Mustafa Selman Çelik'in İştiraki İle İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması Projesi Açılış Töreni Yapılmıştır. Törene  Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Ramazan Aksoy, Baro Başkanımız Av. A. Melik Derindere,Hakim Ve Savcılar,  Baromuz Avukatları Ve  Adliye  Çalışanları da katılmışlardır.
  • 42- 07.12.2017-10.12.2017 tarihleri arasında Amasya Barosu bünyesinde gerçekleştirilen Bilirkişilik Temel Eğitimi Amasya Barosu Adliyesi Konferans salonunda gerçekleşti. Eğitimin sonunda Başkan Vekilimiz Av. Cem KILIÇ

    eğitimcilerimiz Yard.Doç.Dr. Mustafa YASAN ve Baromuz Avukatlarından Av. Umut YOLCU’ya birer teşekkür belgesi takdim ettiler.

  • 43-  Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'nin de Katıldığı 35. Baro Başkanları Toplantısı Ankara'da Yapıldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Prof.Dr. Metin Feyzioğlu'nun Açılış Konuşmasından Sonra Ülkenin Ve Mesleğin Sorunları Ve Çözüm Önerileri İle İlgili Baro Başkanları Kendi Barolarının Görüş Ve Düşüncelerini Dile Getirdiler. Ayrıca Toplantıda Avukatlık Kanunu 35/A Maddesinin Uygulama Yönergesine İlişkin Düşüncelerde Belirtildi. 
  • 44- TÜBAKKOM 14. Dönem 1. Genel Üye Toplantı Programı Edirne Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kadın Ve Çocuk Hakları Komisyonumuzdan Av. Zübeyda Melek Durak Kabakçı Ve Av. Gamze Merve Çaltı’nın Katıldı.
  • 45- 23.12.2017 Cumartesi Gunu Saat 10.30 da İstinaf (CMK-HMK-İYUK) Konulu Seminer Amasya Adliyesi Konferans Salonunda Gerçekleşti.
  • 46- 36.Olağanüstü Baro Başkanları Toplantısı Ankara da Gerçekleşti. Ortak Basın Açıklaması Yapıldı
  • 47- Meslektaşlarımızın duruşma beklerken daha konforlu ortamın yaratılması amacıyla Avukat bekleme odalarına şifreli giriş sistemi getirildi.

 

2018 YILI FAALİYETLERİ

 

  • 1-Amasya Barosu Kadın Ve Çocuk Hakları Komisyonundan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi web sitesi olan diyanet.gov.tr de dini kavramlar sözlüğü başlığı altında, buluğ çağı ve nikah kavramları için yapılan tanımlara düzeltme yapılması ve özür dilenmesi hususunda basın açıklaması yapıldı.
  • 2-Baromuz Avukatlarından Av. Ali BİÇER’i kaybettik.
  • 3-Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere 24.01.2018 tarihinde barolar birliğine ziyarette Bulunmuştur. Ziyarette Türkiye Barolar Birliği Başkanı  Sayın Av.Prof.Dr. Metin Feyzioğlu İle Meslek Sorunları, Avukatlık Kanunu 35/A  Uygulamaları İle Baromuzun ihtiyacı olan hizmet binasının alımı ile ilgili konularda görüş ve taleplerimiz karşılıklı olarak ifade Edilmiştir
  • 4-Baromuzun 59. Kuruluş Yıldönümü Adliye Binasında Atatürk Büstüne Çelenk Koyma töreni ile gerçekleştir.
  • 5-Kadın Ve Çocuk Hakları Komisyonumuzu Temsilen Komisyon Başkanımız Av. Zübeyda Melek Durak Kabakçı’ nın katıldığı toplantı 27 Ocak 2018 tarihinde Trabzon’da gerçekleşti.
  • 6-Amasya Barosu Genç Avukatlar Meclisinin düzenlemiş olduğu Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av.Mehmet Kaya'nın Konuşmacı olarak katıldığı Söyleşi  03.02.2018 Cumartesi Günü Saat 10.30'da Amasya Adliyesi Konferans salonunda gerçekleşti.
  • 7-Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE tarafından Türkiye Barolar Birliği’nin önündeki TÜRKİYE kelimesinin kaldırılmasının engellenmesi hususunda Basın Açıklaması düzenlendi.
  • 8-Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE’nin de katıldığı 13.Karadeniz Baroları Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı 10-11 Şubat 2018 Tarihlerinde Karabük Barosu ev sahipliğinde gerçekleşti.
  • 9-Türkiye Barolar Birliği önündeki Türkiye kelimesinin kaldırılması ve Baroların yapılarının değiştirilmesi düşünce ve projelerine karşı Ankara’da geniş meslektaş katılımı ile Mesleki Dayanışma toplantısına iştirak edilerek, Türkiye Barolar Birliği ve Barolarımıza sahip çıkılmıştır. Bu tarihi toplantı da destek veren meslektaşlarımızın verdikleri güç hiç bir zaman unutulmayacaktır.
  • 10- 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Baromuzda kutlandı ve ardından basın açıklaması düzenlendi.
  • 11- 9 Mart 2018 de 35/A Uzlaşması ve Kolaylaştırıcı Avukat başlıklı açıklama sitemizde yayınlanarak, bilgilendirme yapıldı.
  • 12- 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Gümüşhacıköy Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği etkinlikte kutlandı. Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol'un konuşmasının Ardından  Baromuz Adına Baromuz Avukatlarından Av.Meryem Yerdelen Kadın Hakları İle İlgili Olarak Sunum Yapmıştır.
  • 13- TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinem Hacıeminoğlu'nun sorumluluğunda 31.03.2018 tarihinde Aile Hukukunda HMK Uygulamaları-İstinaf Konulu Seminer, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan’ın katılımı ile gerçekleşti.
  • 14- Çocuk Hakları Çalıştayı Diyarbakır Barosu Ev Sahipliğinde Komisyonumuzdan Av. Zübeyda Melek Durak Kabakçı katılımı ile gerçekleşti.
  • 15- 5 Nisan Avukatlar Günü; Yavuz Selim Meydanı Atatürk Anıtına çelenk koyma, ardından Baromuz Avukatevinde kokteyl ve akşamında Mesleki Dayanışma yemeği ile kutlandı. Yemekte Meslekte 25 yılını kutlayan meslektaşlarımız: Av. Cengiz DEMİREL, Av. Ahmet Turhan DEMİROĞLU, Av. Osman ALTUNBAŞ ve Av.Niyazi DOĞANBAŞ ile Meslekte 40 yılını dolduran Av.Osman KILIÇ’a günün anısına plaket takdim edildi.
  • 16- 6 Nisan 2018 de Avukatlar Günü Etkinlikleri kapsamındaBaromuz THM Topluluğu tarafından konser verildi. Meslektaşlarımızın sunmuş oldukları çok özel sanat performası için tekrar teşekkürlerimizi sunarız.
  • 17- Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere, Baromuz Genel Sekreteri Av. Barış Koçak, Merzifon Temsilcimiz Av.Serap Candan  Ve Baromuz Avukatlarından Av. Ayşe Fulya Özkan Değerli Meslektaşımız Av.Runa Kargı Hanımefendiye 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyleziyarette bulunmuşlardır.
  • 18- Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere'nin de Katıldığı 14. Karadeniz Baro Başkanları Toplantısı Ordu'da Gerçekleşti. Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Düzenlenen “AEP Eğitici Eğitimi”30 Nisan – 4 Mayıs Tarihleri Arasında Gerçekleştirildi. BAŞKA BİR MADDE Eğitime Baromuz Avukatlarından Av. Av. Zübeyda Melek Durak Kabakçı, Av. İbrahim Birol, Av. Saliha Gizem Öztürk, Av. Tuğba Yılmaz, Av. Sevda İşsever Ve Av. Kübra Özge Doğan Katıldı. Hukuk Alanına İlişkin Eğitim; 03.05.2018 Perşembe Günü Fimar Otelde Baromuz Avukatlarından Av. Zübeyda Melek Durak Kabakçı Tarafından; Temel Haklar, Adalet Sistemi, Aile Hukuku, Konut Kavramı, İş Hukuku Temel Prensipleri, Belge Ve İmzanın Önemi Gibi Başlıklar Altında Katılımcılara Sunuldu. 
  • 19- 5-6 Mayıs Tarihlerinde Gerçekleşen Bölge Elemelerinde T.B.B Batı Karadeniz Bölgesi Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışmasında Amasya Barosu Bölge İkincisi Oldu. Yarışmaya Baromuzu Temsilen Stj.Av. Uhut Hamza Dirken, Stj.Av. Şeyma Kul, Stj.Av. Hatice Bozdoğan Ve Stj.Av. Kübra Armağan Katılmışlar, genç meslektaşlarımız yine büyük bir başarıya imza atarak finale kalmış ve Bölge ikinciliğini kazanmışlardır.Genç meslektaşlarımızı bir kez daha yürekten kutluyoruz.
  • 20- Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Ortak Projesi Toplantıları 7-8 Mayıs Tarihlerinde Samsun’da Gerçekleşti. Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere Tartışılan Konularla İlgili Baromuzun Görüşlerini Sunmuşlardır.
  • 21- 24 Haziran 2018 de gerçekleşecek seçim için; Kamuoyuna Her İlde, Her Okula Bir Avukat projesine destek verildi.
  • 22- Kurgusal Duruşma Yarışması Bölge Elemelerinde Dereceye Giren Stajyer Avukatlarımız Ve Eğitmenlerimiz Av. Adnan Hasip YALÇIN ve Av. Umut YOLCU’ya Plaket Takdim Edildi. Kendilerine bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.
  • 23- Geçirdiği rahatsızlık sonucu genç yaşta aramızdan ayrılan değerli meslektaşımız Av.Musa Kunt'u son yolculuğuna uğurladık. 
  • 24- 13.07.2018 GünüCMK Uygulamaları Semineri Amasya Adliyesi Konferans Salonunda TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Turgay Demirci katılımı ile gerçekleşti.
  • 25- 01/08/2018 de tayini çıkan hakim savcılara Amasya Adliyesi tarafından düzenlenen veda yemeğine katılan Baro Başkanımız Av. A. Melik DERİNDERE tarafından plaket taktim edildi.
  • 26- Adli yıl açılışı için basın açıklaması düzenlendi.
  • 27- 15. Genişletilmiş Karadeniz Baro Başkanları toplantısı Artvin Barosu ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Baro Başkanımız Av.A.Melik Derindere katılmışlardır

 

Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik DERİNDERE

 

Başk.Yard.

Av.Cem

KILIÇ

Genel Sekreter

Av.Barış

KOÇAK

Sayman

Av.Selim

SARAY

 

 

Üye

Av. Aykut

GÖREN

 

Üye

Av. K. Alpaslan

NALBANTOĞLU

Üye

Av. Ayça

ÖZKEROĞLU

Üye

Av. Ali

ATMACA

Üye

Av. Onur

BOLAT

 

 

 

 

 

AMASYA BAROSU

 EKİM 2018- EKİM 2020

 DÖNEMİ BÜTÇE TASARISI

 

 

GELİRLER     : 1- Baro Yıllık Kesenekleri                              :   250.000,00TL

                          2- Baro Giriş Kesenekleri                               :     50.000,00TL

                          3- Bağış ve Sair gelirler                                  :    20.000,00TL

                          4- Genel Bütçe Faiz Geliri                              :       5.000,00TL

                          5- Fotokopi Geliri                                          :     10.000,00TL

                          6- Vekalet Pulu Dağıtım Payı                          :    275.000,00TL

                          7- Geçmiş Dönem Aidat Borcu.                     :   105.000,00TL

                           8- İktisadi İşletme Geliri                               :     39.000,00TL

                                                                       TOPLAM        :   754.000,00TL

 

 

GİDERLER    : 1- Yönetim Giderleri                       

                               a- Genel Kurul Giderleri                           :   40.000,00TL

                               b- Avukatlar Günü ve Haftası Giderleri     :   60.000,00TL

                               c- Baro Kuruluş Günü Giderleri                  :   40.000,00TL

                               ç- Sportif Faaliyetler Giderleri                   :   50.000,00TL

                                 d- Diğer Sosyal Etkinlik Giderleri            :   10.000,00TL

                                 e- Resmi ve Dini Bayram Gideri               :   10.000,00TL

                               f-  Araç Sigorta, Vergi, Bakım, Servis Gid. :   20.000,00TL

                               g- Araç Yıllık Yakıt Giderleri                    :   25.000,00TL

                               ğ- Tiyatro Grubu Giderleri                        :     7.000,00TL

                               h- Müzik Grubu Giderleri                         :     7.000,00TL

                               ı- Seminer ve Eğitim Giderleri                   :   25.000,00TL

                               i- Temsil Giderleri                                    :   30.000,00TL

                               j-Demirbaş Giderleri                                 :    25.000,00TL

                               l- Dergi Giderleri                                      :    20.000,00TL

                              m- Staj Eğitim Giderleri                             :    20.000,00TL

                              n- Sosyal Sorumluluk Projeleri Gid.           :    10.000,00TL

      o- Diğer Giderler                                        :    20.000,00TL

                         

                          2- Personel Giderleri                                      :  100.000,00TL        

                          3- Büro Giderleri                                          :

                               a- Kırtasiye                                               :   15.000,00TL

                               b- PTT                                                     :   10.000,00TL

                               c- Gazete, tv. ilan v.s                                :     5.000,00TL

                               d- Bakım, onarım  Giderleri                      :   15.000,00TL

                               e- Büro araç gereç Giderleri                       :   15.000,00TL

                               f- Diğer Giderler                                       :     5.000,00TL

                                                 

                          4- Vergi ve Resim kesenekleri

                               a- Damga Vergisi                                      :    5.000,00TL

                               b- T.B.B. Keseneği                                         :  60.000,00TL

                               c- Ölüm Yardımı                                      :  30.000,00TL

                             

                        5- Çeşitli Giderleri                                           :      

  • a-Tefrişat, Dekorasyon :40.000,00TL
  • b-İnşaat, Yenileme :25.000,00TL
  • c-Diğer Giderler :10.000,00TL

                                     TOPLAM        : 754.000,00TL      

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • A-Giriş keseneği ve yıllık kesenek 1136 sayılı Avukatlık Yasasının 81/2 maddesini değiştiren 4667 Sayılı Yasanın 49. maddesi uyarınca memur maaş katsayısının belirlenmesine müteakip, bu sayı esas alınarak, Avukatlar için giriş keseneği 4000 çarpanı, yıllık kesenek 4000 çarpanı , avukatlık ortaklığı için giriş keseneği 20.000 çarpanı, yıllık kesenek 10.000 çarpanı ile çarpımları sonucu çıkan miktarda belirlenmesine.01/07/2018 tarihinden itibaren memur maaş katsayısı 0.11794 ’dur ve bu rakama göre olması tasarlanan;

 

 

                            1- Avukatlar için :

                                

  • a-Giriş keseneği 0.11794*4000 = 471,76TL

                     0,11794*5000    = 589,70TL

                            0,11794*6000    = 707,64TL

                            0,11794*7000    = 825,58TL

                            0,11794*8000    = 943,52TL

     

  • b-Yıllık kesenek (Aidat)

      0,11794*2000 = 235,88TL+%20=47,17TL Birlik Keseneği+23,58TL Ölüm Yardımı = 306,63TL

      0,11794*3000 = 353,82TL+%20=70,76TL Birlik Keseneği+35,38TL Ölüm Yardımı=459,96TL

      0,11794*4000 = 471,76TL+%20=94,35TL Birlik Keseneği+47,17TL Ölüm Yardımı=613,28TL

 

      NOT:Memur maaş katsayısı güncel memur maaş katsayısı esas alınmıştır.

                             

      2- Avukatlık Ortaklığı için :

                               

  • a-Giriş keseneği 0,11794*20.000 = 2.358,80TL
  • b-Yıllık kesenek 0,11794*10.000= 1.179,40TL

 

 

                           B- Giriş keseneğinin peşin, yıllık keseneğin Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit halinde ödenmesi,

                           C- Olağanüstü ve zorunlu hallerde bütçenin bir bölümündeki ödenek yetmediği taktirde bölümden bölüme aktarma yapma hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesinin uygun olacağı,

 

                          Amasya Barosu 2018/2020 yılları tahmini bütçe tasarısı Yüce Genel Kurulun taktir ve onayına saygı ile sunulur. 07/09/2018

 

 

Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik DERİNDERE

 

Başk.Yard.

Av.Cem

KILIÇ

Genel Sekreter

Av.Barış

KOÇAK

Sayman

Av.Selim

SARAY

 

 

Üye

Av. Aykut

GÖREN

 

Üye

Av. K. Alpaslan

NALBANTOĞLU

Üye

Av. Ayça

ÖZKEROĞLU

Üye

Av. Ali

ATMACA

Üye

Av. Onur

BOLAT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A-    Giriş keseneği ve yıllık kesenek 1136 sayılı Avukatlık Yasasının 81/2 maddesini değiştiren 4667 Sayılı Yasanın 49. maddesi uyarınca memur maaş katsayısının belirlenmesine müteakip, bu sayı esas alınarak, Avukatlar için giriş keseneği 4000 çarpanı, yıllık kesenek 4000 çarpanı , avukatlık ortaklığı için giriş keseneği 20.000 çarpanı, yıllık kesenek 10.000 çarpanı ile çarpımları sonucu çıkan miktarda belirlenmesine.  01/07/2018 tarihinden itibaren memur maaş katsayısı 0.11794 ’dur ve bu rakama göre olması tasarlanan;

 

 

                            1- Avukatlar için :

                                

a-      Giriş keseneği  0.11794*4000    = 471,76TL

                 0,11794*5000    = 589,70TL

                        0,11794*6000    = 707,64TL

                        0,11794*7000    = 825,58TL

                        0,11794*8000    = 943,52TL

 

b-     Yıllık kesenek (Aidat)

      0,11794*2000 = 235,88TL+%20=47,17TL Birlik Keseneği+23,58TL Ölüm Yardımı = 306,63TL

      0,11794*3000 = 353,82TL+%20=70,76TL Birlik Keseneği+35,38TL Ölüm Yardımı=459,96TL

      0,11794*4000 = 471,76TL+%20=94,35TL Birlik Keseneği+47,17TL Ölüm Yardımı=613,28TL

 

      NOT:Memur maaş katsayısı güncel memur maaş katsayısı esas alınmıştır.

                             

      2- Avukatlık Ortaklığı için :

                               

a-      Giriş keseneği 0,11794*20.000  = 2.358,80TL

b-     Yıllık kesenek 0,11794*10.000  = 1.179,40TL

 

 

                           B- Giriş keseneğinin peşin, yıllık keseneğin Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit halinde ödenmesi,

                           C- Olağanüstü ve zorunlu hallerde bütçenin bir bölümündeki ödenek yetmediği taktirde bölümden bölüme aktarma yapma hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesinin uygun olacağı,

 

                          Amasya Barosu 2018/2020 yılları tahmini bütçe tasarısı Yüce Genel Kurulun taktir ve onayına saygı ile sunulur. 07/09/2018

 

 

      Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik DERİNDERE

 

       Başk.Yard.

      Av.Cem

        KILIÇ

Genel Sekreter

Av.Barış

     KOÇAK      

    Sayman

Av.Selim

 SARAY

 

 

        Üye

Av. Aykut                   

GÖREN

 

               Üye

     Av. K. Alpaslan  

     NALBANTOĞLU

            Üye

Av. Ayça          

 ÖZKEROĞLU

       Üye

 Av. Ali

   ATMACA  

        Üye

Av. Onur

 BOLAT

 

 

 

 

AMASYA BAROSU GENEL KURULU

BAŞKANLIK DİVANI’NA

 

                        Biz aşağıda imzası olanlar Amasya Barosu CMK Uygulaması ile İlgili Yönetmelik’in,8/1. (1.cümle),8/2.(1.cümle)ve 8/10. Maddelerinde, aşağıdaki metin doğrultusunda değişiklik yapılmasını ayrıca 8. Maddeye ek olarak 16. Bent eklenmesi ile Amasya Barosu İç Yönetmeliği’nin 18. 19. ve 23. Maddelerinde değişiklik yapılması ve 21. Maddenin yönetmelikten çıkarılmasını öneriyoruz.Değişikliğini ve çıkarılmasını önerdiğimiz bu maddelerin Genel Kurulda ayrı ayrı oylanmasını ve önergede kabul edilen maddelerin Amasya Barosu Genel Kurulu kararlarının kesinleşmesi ile yürürlüğe girmesini talep ediyoruz.

 

 

 

AMASYA BAROSU CMK UYGULAMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK

 

 

 

 

8/1.madde 1.cümle (eski hali)

‘İstekli avukat , hazırlık ve kovuşturma aşamalarında görevlendirmelere görev seçemez.’

 

8/1.madde 1.cümle (önerilen)

‘İstekli avukat, hazırlık ve kovuşturma aşamalarında işbu yönetmelikte belirlenen esaslara göre görevlendirilir.’

 

 

 

 

8/2.madde 1.cümle (eski hali),

‘Baro kayıtlarındaki telefonlarından üç kez üst üste arama yapılmasına rağmen istekli avukata ulaşılamaz ya da istekli avukat aramayı reddederek görevlendirmeyi kabul etmez ise istekli avukatın mazeretine veya ulaşılamama nedenine bakılmaksızın liste puanına 0,5 puan eklenir.’

 

8/2.madde 1.cümle (önerilen)

Baro kayıtlarındaki telefonlarından üç kez üst üste arama yapılmasına rağmen istekli avukata ulaşılamaz ya da istekli avukat aramayı reddederek görevlendirmeyi kabul etmez ise istekli avukatın mazeretine veya ulaşılamama nedenine bakılmaksızın liste puanına 0,5 puan eklenir. Mazeretsiz olarak üst üste 3 görevi reddeden avukatın listedeki puanına ayrıca 1 tam puan eklenir. ’

 

8/10.madde (eski hali)

‘Mesleğe yeni başlayan istekli avukat, CMK listesindeki en düşük puandan listeye dahil edilecektir.’

 

8/10 madde (önerilen)

‘CMK görevlendirme listesine yeni dahil olan avukatlardan meslekte 3 yıllık kıdemini doldurmamış olanlara SORUŞTURMA EVRESİNDE, 5 yıllık kıdemini doldurmamış olanlara KOVUŞTURMA EVRESİNDE alınan görevlerden 0,80puan  indirimi yapılacaktır.’

 

 

8.maddeye eklenmesi istenen 8/16.madde

‘İstekli avukatın bağlı olduğu baro nezdinde çalıştığı yer ile ikamet etmiş olduğu yerin farklı olduğu hallerde talep doğrultusunda çalıştığı yer veya ikamet ettiği yerden bir listeyi seçme hakkı istekli avukata aittir. İstekli avukat seçmiş olduğu listede en az 2 yıl bulunmak zorundadır. İlgili görevlendirmelerde, istekli avukata yol giderleri ve sair masrafları ödenmez, doğabilecek ilgili gider ve masraflar istekli avukatın şahsına aittir. ’

 

 

 

 

AMASYA BAROSU İÇ YÖNETMELİĞİ

 

18. madde (eski hali)

‘Adli yardımla ilgi görevlendirmeler bu yönetmeliğin her adli yıl başında yürürlüğe girdiği tarihi izleyen ilk Baro Yönetim Kurulu’nun yapacağı ad çekme sonuçlarına göre düzenleyeceği sıra defteri ile saptanır. Daha sonra görev almak isteyenler, bu listenin sonuna eklenir. Mesleğe yeni başlayanlara görevlendirmelerde bir defaya mahsus olmak üzere öncelik tanınır. Her ilçe için ayrı ayrı ad çekme usulü uygulanır.’

 

18.madde (önerilen)

‘Adli yardım ile ilgili görevlendirmeler SDD programında oluşturulacak puanlama sistemine göre belirlenir. Mesleğe yeni başlayan istekli avukata bir defaya mahsus olmak üzere sıra beklenmeksizin 1 adli yardım dosyası verilerek öncelik tanınır. Listede yer almayıp daha sonra görev almak isteyen meslektaşlar, listeye ortalama puan üzerinden dahil edilir.’

 

 

19.madde (eski hali)

‘Kamu kesiminde kadroya bağlı olarak çalışan avukatlar ad çekmeye katılamazlar.’

 

19.madde (önerilen)

‘Kamu kesiminde kadroya bağlı olarak çalışan avukatlar sisteme dahil olmazlar.’

 

 

 

23.madde (eski hali)

‘Sıra defterine yazılı avukatlardan her biri adli yardım görevi almadıkça aynı avukata ikinci görev verilemez.’

 

23.madde (önerilen)

‘Adli yardım görevlendirme listesinde yazılı avukatların görevlendirme esasları SDD programınca belirlenen puanlama esasına göre yapılır. Yapılan görevlendirmeler ile puanlamalara ilişkin listeler Avukat Portal üzerinden yayımlanır.’

 

 

 

21.madde (çıkarılması istenen)

‘Ad çekme sonuçları Baro Yönetim Kurulu tarafından bir tutanakla saptanır. Bu tutanak ilan panosunda on gün süre ile asılı bulundurulur ve Baronun internet sitesinde yayımlanır’

 

 

 

Av.Kardelen ATLI                                                               Av.Hacer KOCAOĞLU

 

 

Av.Mehmet Akif AYDIN                                                     Av.Erdem Celalettin TÜREM

 

 

 

 

 

 

 

27.09.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.