AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU 26.06.2021-14.10.2022 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU VE BÜTÇE TASARISI
Tarih: 19.10.2022 | Okunma Sayısı: 955

 

 

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU

26.06.2021-14.10.2022 DÖNEMİ

ÇALIŞMA (FAALİYET) RAPORU

 

Değerli Meslektaşlarım,

 

Bir önceki genel kurulumuzu 16 ay önce, 2021-Haziran ayı sonunda yapmıştık, Kanun Baro organlarının iki yılda bir seçilmesini öngörmüş olmasına rağmen, henüz 16 aydır görevde olan Baro Yönetim Kurulu Genel Kurulun bugün toplanmasına karar vermiştir.

Bir önceki Genel Kurulumuzda aramızda olmasına rağmen bu dönemde aramızdan ayrılan çok kıymetli Meslektaşlarımız; Av. Rumi POLAT’ı, Av.Mehmet YÜCESOY’u, Av. Kadir AKILLIGİL  ve Av. Mesut TEMİZBAL’ı bir kez daha minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Vefat eden meslektaşlarımız anısına vefat eden meslektaşlarımızın fotoğraflarının yer aldığı web sitemizde bir köşe hazırlandı. Kendileri her zaman Baromuzun unutulmazları arasında yer alacaklardır.

 Her ne kadar ilk günlerdeki gibi olmasa da Covid-19 hâlâ Türkiye gündeminden düşmemiştir. Hasta olan ve iyileşen Meslektaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor ve sağlıklı günler diliyoruz.

Amasya Barosu faaliyet dönemi boyunca; Cumhuriyetin temel ilkelerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına, TC Anayasasına ve Yasalarına bağlı, hukukun üstünlüğünden, yargının bağımsızlığından ve tarafsızlığından yana, insan haklarını koruyan ve savunan çalışmaları ortaya koymuştur.

26 Haziran 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulda seçilerek göreve gelen Yönetim Kurulu Üyelerimize, Disiplin Kurulu Üyelerimize, Denetleme Kurulu Üyelerimize, TBB Delegelerimize görev sürelerince yapmış oldukları çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Amasya Barosu Yönetim Kurulu tüm bu çalışmalarında özellikle Kadına Şiddet ve kadın hakları Sorunlarında mağdurların yanında yer almış, hak kayıplarının giderilmesi ve adil yargılamanın sağlanması amacıyla yargılamalara müdahil olmaya devam etmiştir.

Gerek resmi törenlerde ve gerekse İlimizin önemli kurum ve kuruluşlarının programlarına Baro Başkanı olarak katılım sağlayarak Baromuzu en üst seviyede temsil edilmiştir.  Özellikle şu hususa meslektaşlarımızın dikkatini çekmek istiyorum. Amasya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen ilk ve orta öğretim okullar arası resim ve şiir yarışmasına katılan öğrencilerimizin eserlerini, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen resmi törenin bir parçası olarak Amasya Anıt Meydanında sergiledik ve dereceye girenlere ve katılımcılara ödüllerini Kutlama Programı çerçevesi içinde takdim ettik. Bir kurumun faaliyetinin Resmi Protokol içinde yer almasının Amasya’da ilk kez gerçekleştiğini ifade etmeliyim. Bu organizasyonda büyük emek ve performans sergileyen Sevgili Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Zübeyda Melek DURAK KABAKÇI’ya huzurlarınızda bir kez da teşekkür ediyoruz.

Geleceğimizin teminatı ve güvencemiz 50 civarındaki genç meslektaşlarımızın staj çalışmaları devam etmektedir. Kurgusal Duruşma yarışmasında Baromuzu temsil eden gençlerimize, onları yarışmaya hazırlayan Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Gökhan BAŞTÜRK’e, rehber arkadaşlarımıza ve staj komisyonundaki meslektaşlarımıza bu vesileyle tekrar teşekkür ederiz.

Meslektaşlarımızın bütçelerine katkı sağlamak amacıyla, çeşitli işletmelerle görüşerek meslektaşlarımızın bu işletmelerden mal ve hizmet satın alımlarına indirim uygulanması sağlanmıştır. Baromuz mensuplarına indirim uygulayan firmalar WEB sayfamızda ilan edilmiştir.

Geçmiş dönemde hazırlanan faaliyet raporlarından farklı olarak bu dönem hazırlanan faaliyet raporunda katılım sağlanan resmi bayram, kutlama, düğün, nişan, cenaze, hastalık vs gibi durumlarda Baro Başkanımızca katılım sağlanması, çiçek, çelenk gönderilmesi, ziyaret yapılması gibi faaliyetlere yer verilmemiştir.

Değerli Meslektaşlarımız, Türkiye genelinde olduğu gibi Amasya Barosu mensubu meslektaşlarımızın sayısı da her geçen gün artmaktadır. Son bir kaç yılda meslektaş sayımız %100 artmasına karşın, gerek kaynaklarımız, gerek bütçemiz ve gerekse personel sayımızı aynı oranda artıramıyoruz maalesef. Hele bu enflasyonist ortamda Baromuza tahsis edilen ödeneklerin çok yetersiz kalması sonucu ister istemez bütçemizi etkili, verimli ve ekonomik kullanmak zorundayız. İstekler ve ihtiyaçlar sınırsız, ama kaynaklar sınırlıdır. Ama son artışlardan sonra bir işçinin maliyeti şu an aylık 10.224TL, yıllık ise 122.688TL civarıdır. Bu rakamın yılbaşında 200 bin olacağı kuvvetle muhtemeldir. Tabii ki her meslektaşımız bizim için çok değerlidir ve hizmeti fazlasıyla hak ediyordur. Ancak takdir edersiniz ki, yönetime geleli henüz 15-16 ay oldu. Meslektaşlarımızın sorunları karşısında ürettiğimiz çözümler ile yaptığımız hukuk mücadelesinde sizlerin desteğini arkamızda hissederek, sizden güç alarak başarıya ulaşmaya çalıştık. Gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda bizlere verdiğiniz/vereceğiniz destekleriniz için her meslektaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyoruz.

 

 

 

 

 

·       Şimdi yıllar itibariyle Faaliyet Raporunu sunuyoruz.

 

 

 


 

2021 YILI FAALİYET RAPORU

 

1-      Yeni Hizmet Binamızda Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi. Törende Önceki Baro Başkanımıza ve Baro Kurullarında görev yapan meslektaşlarımıza hizmetlerinden dolayı birer plaket takdim edildi ve ardından meslektaşlarımızın katılımıyla kokteylde bir araya gelindi.

 

2-      Amasya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Olarak Antalya'da iki çocuğun cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen ve elmalı davası olarak anılan yargılamada sosyal medya ve basına yansıyan durumu yakından takip edilerek sitemizde basın açıklaması yapıldı.

 

3-     İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararına ve bu karara karşı açılan davalarda yürütmenin durdurulması taleplerinin reddine ilişkin baromuz kadın hakları komisyonu adına av. Gökçen Kantar duran tarafından Tübakkom adına ortak basın açıklaması yapıldı.

 

4-     Avukatevi işletmecisinin kira sözleşmesi revize edilerek, günün şartlarına uygun hale getirildi, kira artırımı yapıldı.

 

5-     Baromuz adliye yerleşkesi kalemlerine yeni dolap, masa, sandalye ve bilgisayar alımları yapılmıştır. Bütün bu alımların  yaklaşık 250 Bin TL tutarındaki ödemesi TBB tarafından yapıldı.

 

6-     Demirkayalar Petrol Firması (Opet) İle  Amasya Barosu arasında, Akaryakıt, Motorin Ve Benzin Alımlarında Avukatlık Kimliği Gösterilmesi Kaydı İle %4 Oranında İndirim Yapılacağına Dair Sözleşme İmzalanarak Meslektaşlarımızın Hizmetine Sunuldu.

 

7-     Avukat sayımızın hızla artması ve bu sebeple Baromuz Lokalinin hizmet ihtiyacına cevap vermemesi nedeniyle lokaldeki masa ve sandalye sayısı arttırıldı ve ortadaki duvar kaldırılarak lokal yan oda ile birleştirildi, lokalin genişlemesi sağlandı. Başkanlık odası ve Sekreter odası ve kalem odası daha kullanışlı hale getirilerek, boya ve tadilatları yapıldı. Adliye içerisindeki tüm Baro yerleşkesinin boya, bakım ve onarımları yapıldı.

 

8-     Yeni hizmet binamızın tefrişatındaki eksiklikler hızla giderilerek, binamızın aktif olarak kullanıma geçirilmesi için derhal çalışmalar başlatıldı. Eksiklikler TBB ye rapor edildi. TBB desteği ve Baromuz özkaynaklarının kullanılması ile hizmet binamıza benmari sistemi, çay kazanı, kahve makinası, tabak, kaşık-çatal, yemek takımları alındı. Perdeler tamamlandı. Yeni Hizmet binasına Kütüphane kuruldu. Yeni hizmet binasında kullanılmak üzere 6 adet bilgisayar ve yazıcı alındı. 

 

9-     Amasya Merkez adliyesi ve tüm ilçe adliyelerine duruşma takip sistemi kuruldu, meslektaşlarımızın hizmetine sunuldu.

 

10- Dayanışma Ve Kaynaşma Programlarımız Dahilinde Amasya İşçimen Restaurantta Amasya Barosu Genç Avukatlar Meclisi ile düzenlenen kahvaltı ve eğlence programı meslektaşlarımızın yoğun katılımı ile keyifli bir şekilde gerçekleşti.

 

11- Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile Amasya Valimiz Mustafa Masatlı'ya makamında nezaket ziyaretinde bulunuldu.

 

12- 43. Baro Başkanları Toplantısı 18.08.2021 Tarihinde Ankara'da Gerçekleşti. mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının öncelikli olarak konuşulduğu toplantıda tüm baro başkanları söz alarak gerek toplantı gündemi hakkında gerekse ülke gündemi hakkında düşünce ve görüşlerini paylaştılar. Toplantıda Baro Başkanlığımız adına da bir konuşma yapıldı. 

 

13- Merzifon ilçemizin avukat bekleme odaları günün koşullarına ve artan avukat sayısına uygun hale getirildi. 

 

14- Amasya Barosu Ve Fimar life arasında indirimli hizmet protokolü imzalandı.

 

15- Adli Yıl Açılışına ilişkin Amasya Adliye Binasında Atatürk büstüne çelenk koyma töreni ardından Amasya Adliyesi Baromuz Yerleşkesinde meslektaşlarımız için kokteyl gerçekleştirildi. Törene ve kokteyle Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı, Hakim ve Savcılar İle meslektaşlarımız katıldılar. Adli yılın başlaması nedeniyle Baromuz web sitesinde mesaj yayınlandı.

 

16- 2021-2022 Adli Yılının Açılışı Münasebeti İle İşçimen Restaurantta Mesleki Dayanışma ve kaynaşma yemeği gerçekleşti, törende yapılan konuşmalar sonrasında Meslekte 25. ve 40. Yılını dolduran meslektaşlarımıza birer plaket takdim edildi.

 

17- Duruşmaların yoğun olduğu Perşembe günleri, Baromuz lokalinde meslektaşlarımıza  kahvaltı ikram edilerek, meslektaşlarımızın birbiri ile tanışması ve kaynaşmasına imkan sağlandı.

 

18- Türk Ekonomi Bankası (TEB) İle Amasya Baro Başkanlığı Arasında Bankacılık Hizmet Sözleşmesi İmzalandı. Sözleşme karşılığında Baromuza banka tarafından 200.000,00TL promosyon ödemesi yapıldı.

 

19- Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte Merzifon’da Merzifon ilçemizde görev yapan avukatlarımızla bir araya gelindi. Toplantıda mesleğin ve meslektaşlarımızın sorunları, cmk ve adli yardım uygulamaları konuşulup çözüm üretilmeye çalışıldı. Son derece neşeli ve verimli geçen toplantı sonrasında meslektaşlarımızla birlikte akşam yemeği yenip sonrasında sohbet edildi.

 

20- Amasya Barosu Tarafından İstanbul Sözleşmesinin Feshine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Anayasaya Aykırılık İddiası Ve Yürütmesinin Durdurulması istemiyle açılan davada verilen yürütmenin durdurulması talebinin reddine ilişkin karara  Başkanlığımız tarafından itiraz edildi.

 

21- Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye’nin 2021 yılı insan hakları durum tespiti çalıştayına Amasya Barosu’nu temsilen Av. Şüheda Soylu katılım sağladı.

 

22- İstanbul’da Demokrasi ve Özgürlükler adasında gerçekleştirilen Amasya Ekonomisi İstişare Toplantısına Baro Başkanı olarak  katılım sağlandı. Toplantıda ilimizin ekonomisi sektörel bazda ele alınarak, hayata geçirilen ve planlanan projelerden bahsedildi. Toplantıda Baro Başkanımız tarafından, ülke ve şehir ekonomisi, avukatların ekonomi içindeki rolü konusunda bir konuşma gerçekleştirildi.

 

23- Meslektaşlarımızın cezaevine giriş ve görüş işlemleri için Amasya Barosu logolu 2000 adet tek kullanımlık  terlikler yaptırıldı. Cezaevinde meslektaşlarımızın kullanımına sunuldu.

 

24- 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Etkinlikleri Çerçevesinde Amasya Barosu Hayvan Hakları Ve Çevre Komisyonu Başkanı Av. Asena Uysal, Başkan Yardımcısı Av. Kübra Gizem Gül, Komisyon Üyeleri Av. Eren Önder, Av.Aybüke Öksüz tarafından baromuz mensubu meslektaşlarımıza, sokak hayvanlarının beslenmesi amacı ile mama dağıtımı yapıldı. Ayrıca komisyon heyet halinde Baro Başkanlığımızı da ziyaret ederek Başkanlığımıza çalışmalar hakkında bilgi verildi.

 

25- Baromuz Müzik Topluluğu İlk Provasını Koro Sorumlumuz, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Zübeyda Melek Durak Kabakçı Koordinatörlüğünde, Şef Zafer Eren yönetiminde meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirildi. 

 

26- Amasya Barosu Staj Eğitim Kurulu teşekkül ettirildi. 2021-2022 staj dönemi çalışmaları kapsamında yeni hizmet binamızın aktif hale gelmesi ile seminer ve eğitimlerimiz yeni hizmet binamızda verilmeye başlandı. İlk staj eğitim dersini staj kurulumuz hep birlikte yaparak staj eğitimlerine start verildi. 

 

27- Tiyatro Kulübümüz Yusuf ULUDAĞ organizatörlüğünde sergileyeceği oyunun çalışmalarına başladı. Tiyatro ve müzik topluluğumuzun çalışmaları yeni hizmet binamızda yapılmaya başlandı.

 

28- Kamu avukatlarımız ile bir araya gelinerek, kamu avukatlarının sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

 

29-  CREAKİDS isimli Etüt ve Oyun Merkezinde Çocuk Hakları Komisyonumuzdan, Komisyon Başkanı Av. Aslı Yaman İle Komisyon Başkan Yardımcısı Ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av Zübeyda Melek Durak Kabakçı katılarak çocuk haklarına ilişkin sunum yaptılar, etkinliğe hayvan hakları komisyonumuzdan ise Komisyon Başkanı Av. Asena Uysal katıldı. Hayvan haklarına ilişkin yapılan anlatıya çocuklar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

 

30-  T.B.B.'nin Meslek İçi Eğitim Seminerleri Kapsamında Dr. Ertuğrul AKÇAOĞLU tarafından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Ve Uygulaması konulu seminer gerçekleştirildi.

 

31- Kahramanmaraş ilinde Kahramanmaraş Barosu tarafından düzenlenen Avukat Spor Oyunlarına Amasya Barosu Erkek Futbol Takımı ve Amasya Barosu Kadın Voleybol takımı olarak katılım sağlandı. Turnuva sonunda Amasya Barosu en centilmen takım ödülünü aldı.

 

32- Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim Seminerleri Kapsamında; Eğitmen Doç.Dr. Ömer Bağcı  Tarafından Aile Hukuku Uygulamaları konulu seminer Amasya Barosu hizmet binasında gerçekleştirildi.

 

33- Amasya Barosu Ek Hizmet Binamızda meslektaşlarımıza ve çalışanlarına  Avukatevi müstecirimiz tarafından 12:00 - 13:30 Saatleri Arası Öğle Yemeği Servisi Yapılmaya Başlandı.

 

34- Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezinin Düzenlediği Amasya Barosu ev sahipliğinde yeni hizmet binamızda gerçekleşen "Avukatların Vergisel Yükümlülükleri" konulu meslek içi eğitim seminerinde; T.B.B Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av.Veysel Kerem Kürüm'ün  Moderatörlüğünde; Av. Dr. Hasan Olan Ve Av. Veysel Kerem Kürüm tarafından seminer verildi.

 

35- Samsun'da gerçekleşen "Çocuk Hakları Çalıştayı"na Gençlik Merkez Başkanımız Av. Hasan Kaan YAMAN Baromuzu temsilen katılım sağladı.

 

36- "Amasya Barosu Geleceğe Nefes Oluyor" etkinlikleri kapsamında Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Orman İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik, İşletme Mühendisi Nazmi Burak Demiral, Orman İşletme Müdürlüğü Kurum Avukatları Av. Olcay Güneş Karatepe Ve Av. Uğur Güler, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Baromuza Mensup Meslektaşlarımız Ve Stajyer Avukatlarımızın Katılımı İle Şeyhcui Mah. Çevre Yolu  Kenarında Bulunan Amasya Kent Ormanı İçinde Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi. Etkinlik Sonunda Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Orman İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik, İşletme Mühendisi Nazmi Burak Demiral, Orman İşletme Müdürlüğü Kurum Avukatları Av. Olcay Güneş Karatepe Ve Av. Uğur Güler'e birer teşekkür plaketi takdim edildi.

 

37-  Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezinin Düzenlediği Amasya Barosu Ev Sahipliğinde Yeni Hizmet Binamızda Saat 10.30'da Yapılan "CMK Uygulamaları" Konulu Meslek İçi Eğitim Seminer Sayın Av.Prof. Dr.Mustafa Ruhan Erdem tarafından seminer verildi.

 

38- 3 Aralık Engelliler Günü Münasebeti İle Baromuz bünyesinde bulunan tüm engelli Meslektaşlarımıza ayrı ayrı Çiçek Gönderildi.

 

39- Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu Ankara Türkiye Barolar Birliği'nde Gerçekleşti.  T.B.B. Delegelerimiz Av. Kemal Alpaslan Nalbantoğlu, Av. Neslihan Şenyüz ve Av. Nuri Murat Polat ile birlikte katılım sağlandı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan İle Tbb Yönetim, Disiplin Ve Denetleme Kurullarının Seçilen Üyeleri, 11.12.2021 Cumartesi Günü  Anıtkabir Ziyaretinin Ardından, Önceki Dönem Kurul Üyelerinin Katılımıyla Düzenlenen devir teslim törenine T.B.B. Delegelerimiz Av. Kemal Alpaslan Nalbantoğlu, Av.Neslihan Şenyüz Ve Av.Nuri Murat Polat ile birlikte katılım sağlandı.

40- Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte 15/12/2021 günü Taşova ilçemiz ziyaret edilerek Taşova ilçemizde görev yapan meslektaşlarımız ile birlikte toplantı yapıldı. Meslektaşlarımızın sorunları konuşuldu, istek ve talepleri alındı. Hep birlikte yenilen öğle yemeğinin sonunda  Taşova Adliyesinde görev yapan hakim ve savcılar ziyaret edildi. 

41- Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte 21/12/2021 günü Suluova Avukatlarımızla Suluova’ da buluşularak, birlikte yenilen öğle yemeği sonrasında meslektaşlarımızla mesleki değerlendirmeler ve fikir alışverişinde bulunuldu,

42- Covid rahatsızlığı geçiren ve başka sağlık sorunları olan meslektaşlarımız yakından takip edilerek, tedavi ve iyileşme süreçleri yakından gözlendi, karantina şartları nedeniyle dışarıya çıkamayan meslektaşlarımız için baro personeli seferber edilerek temel ihtiyaçları temin edildi. Moral sağlaması için evlerine çiçek gönderildi.

 

43- TBB ve Barolar arasındaki tüm yazışmaların anlık olarak  e-kalem sistemi üzerinden   yapılabilmesi için, sistem aktif hale getirildi.

 

44- Türkiye Barolar Birliği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile irtibat sağlanarak yapılan görüşmeler sonucunda; Adli Yardım Bütçesine 20/08/2021 tarihinde 300.00,00TL, 03.09.2021 tarihinde 33.000,00TL, 24/09/2021 tarihinde 75.000,00TL ek ödenek gelmesi sağlanarak, adli yardım ücretlerini almak için sırada bekleyen meslektaşlarımıza ödemeleri hızla gerçekleştirildi.

 

45- CMK Bütçesine 20/08/2021 tarihinde 150.000,00TL,  03/09/2021 tarihinde 33.660,00TL, 24/09/2021 tarihinde 75.000,00TL ek ödenek gelmesi sağlandı.

 

46- Suluova ilçemizdeki meslektaşlarımız ile Suluova’da, Taşova ilçemizdeki meslektaşlarımızla Taşova’da, Merzifon ilçemizdeki meslektaşlarımız ile Merzifon’da ve Gümüşhacıköy ilçemizdeki meslektaşlarımız ile Gümüşhacıköy’de toplantı yaparak meslektaşlarımızın sorunları, çözüm yolları üzerine konuşulup bir araya gelindi.

 

47-  Baromuz Ek Hizmet Binasında Meslektaşlarımızın katılımı ile 6 aylık Değerlendirme Toplantıları gerçekleştirildi

2022 YILI FAALİYET RAPORU

 

48- Amasya Barosu Genç Avukatlar Meclisi Genel Kurulu hizmet binamızda  gerçekleşti.

 

49- İstinabe(Talimat) yolu ile yapılan CMK görevlendirmelerinde, görevlendirilen avukatın tam ücret alması ve ücretin işin yapıldığı yer Başsavcılığı tarafından ödenmesi talebimiz Baro Başkanlığımız tarafından TBB. ve Adalet Bakanlığı'na iletildi.

50- Ankara’da gerçekleşen 44. Baro Başkanları toplantısında Baro Başkanımız Av. Bahadır Tekeş gündem hakkında söz alıp mesleğimize katkı sağlayacak çözüm önerilini dile getirerek duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

 

51- Baro Başkanlığımızın Amasya adliye yerleşkesi içinde bulunan tüm odaları modern bir şekilde kaynağı TBB tarafından sağlanarak  yenilendi.

 

52- Amasya Barosu'nun 63. Kuruluş Yıldönümü Amasya Adliyesi Atatürk Büstü Önünde Çelenk Sunma,   Baro Başkanımız Av. Bahadır Tekeş'in 63. Kuruluş yıldönümü mesajı ve ardından Baro katında kokteyl ve pasta kesimi ile törenle kutlandı.

 

53- Amasya Barosu Yeni Hizmet Binası, T.B.B. Başkanı Sayın Erinç Sağkan, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Baro Başkanları Ve Meslektaşlarımızın Katılımı İle 28.01.2022  tarihinde hizmete açıldı.

 

54- Türkiye Barolar Birliği, 04 Aralık 2021 Tarihinde Resmî Gazete'de Yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarında Yapılan Değişikliklerin Bazı Maddeleri İle “Değer Kaybı Tazminatı Hesaplaması”, “Sakatlık Tazminatları Hesaplaması” Ve “Destekten Yoksun Kalma Tazminatı Hesaplaması”na ilişkin eklerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’a başvurusuna ilişkin duyuru web sitemizde yayınlandı.

 

55- Türkiye Barolar Birliği, 06 Aralık 2021 Tarihinde Resmi Gazete’de Yayımlanan Kişisel Verileri Koruma Kurumunun “Personel Sertifikasyon Mekanizmasına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ” İle kurumun internet sayfasında 07 aralık 2021 tarihinde yayımlanan “Veri Koruma Görevlisi Belgelendirme Programı”nın Yürütmesinin Durdurulması Ve İptali İstemiyle Danıştay’a başvurusuna ilişkin duyuru web sitemizde yayınlandı.

 

56- Türkiye Barolar Birliği, 22 Ocak 2022 Tarihinde Resmi Gazete’de Yayımlanan “Mal, Hak Veya Alacağın Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi Üzerinden Sorgulanması Hakkında Yönetmelik” in sorgulama ücreti öngören 17. maddesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’a başvurusuna ilişkin duyuru web sitemizde yayınlandı.

 

57- Milli Mücadelemizin Başladığı Samsun’da, Atatürk Anıtına urgan bağlamak suretiyle yıkmak isteyen iki şahıs hakkında Amasya Barosu tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

58- Baronun imzası ile elektrik enerjisine yapılan fahiş oranda zam miktarının karşısında olduğumuza yönelik ortak basın açıklaması yayınlandı.

 

59- 71 Baronun imzası ile Muş Barosunun yasalardan kaynaklanan görevinin yapmasının engellenmesini kınayan Muş Valiliğine, Muş Barosunun görevini yapmasını engellemeye yönelik ihlallerini sona erdirme çağrısında bulunan ortak basın açıklaması yayınlandı.

 

60- Amasya Barosu olarak Sokak Hayvanlarını Besleme Etkinliği çerçevesinde ilimizin muhtelif yerlerinde bulunan kimsesiz hayvanlara mama ve gıda dağıtımı yapıldı.

 

61- Avukatlık Kanunun 35/3 Maddesi gereğince avukatlık bulundurma zorunluluğuna uymayan tüzel kişiler hakkında Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuş olup, konu Başkanlığımızca takip edilmektedir.

 

62- Avukatlardan istenilen tabela vergisine istinaden, Merzifon Belediye Başkanlığına yazı yazılarak meslektaşlarımıza yapılan tebligatın usulsüz olduğu ve Avukatlık Ortaklıklarına ve Avukatlık Bürolarına ait tabelalar için Belediye tarafından Reklam ve İlan Vergisi istenilmesinin kanuna aykırı olduğu hatırlatıldı.

 

63- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile basın açıklaması düzenledi ardından Baromuz lokalinde pasta kesilerek kutlama yapıldı. Günün anısına çiçek ve tohumlu hediyelik kart taktim edildi.

 

64- 8 Mart etkinlikleri kapsamında Amasya Valiliğince düzenlenen programa kadın hakları komisyonumuz da katıldı. Komisyon tarafından hazırlanan adli yardım başvurularına ilişkin broşür, komisyon başkanı Av. Cemile Şevval Erzincanlıoğlu ve Av. Raziye Şimşek Dadak tarafından programa katılan kadınlara dağıtıldı.

 

65- Türkiye Barolar Birliği Nezdinde Oluşturulan Komisyonlar Kapsamında; Baromuz Avukatlarından Av. Neslihan Şenyüz Türkiye Barolar Birliği Arabuluculuk Yürütme Kurulu Üyesi, Av. Zübeyda Melek Durak Kabakçı adli yardım yürütme kurulu üyesi olarak görev almışlardır.

 

66- Aralık ayında yapılacağı duyurulan Arabuluculuk Sınavı için alınması gereken Temel Arabuluculuk Eğitimi için Mart ayı içerisinde Hizmet Binamız tahsis edilerek, meslektaşlarımızın bu semineri daha düşük maliyetle almalarına katkı sağlanmıştır.

 

67- 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 107.Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, İl Protokolümüz İle Birlikte Şehit Aileleri Ve Gaziler onuruna verilen programa Baro Başkanımız tarafından katılım sağlandı.

 

68- TBB Meslekiçi Seminerleri Kapsamında, Av. Serpil Özok Moderatörlüğünde, Eğitmenler Muhlis Boyun Ve Av. Mehtap Açıkses Akpınar tarafından Amasya Barosu hizmet binasında "Eşler Arasında Mal Rejiminin Tasfiyesi" konulu eğitim seminer gerçekleşti.

 

69- Adana Barosu Tarafından 18-19 Mart 2022 Tarihinde Düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı'na" Baromuz Avukatlarından Av. Hilal Merve Gül Akdiş ve Av. Nurcan Akyel katıldılar.

 

70- Yönetim kurulu üyemiz Av. Zübeyda Melek Durak Kabakçı’nın üyesi olduğu Türkiye Barolar Birliği (TBB) Adli Yardım Komisyonu Yürütme Kurulu, ilk toplantısını 19.03.2022 tarihinde, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nizam Dilek’in koordinatörlüğünde gerçekleştirdi.

 

71- 5 Nisan Avukatlar Günü Yavuz Selim Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ve akşamında İftar yemeği ile gerçekleşti.

 

72- Bakır-Kurşun-Altın Ocağı İşletmesi, Kırma, Eleme Yıkama Tesisi projesine Amasya Valiliğince verilen “Çevresel Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir” kararının yürütülmesinin durdurulması ve iptali istemli Samsun 3 İdare Mahkemesi 2022/200E sayılı dosyası ile açılan davaya Amasya Barosu Başkanlığı adına müdahil olunmasına Yönetim Kurulunca karar verildi.

 

73- Baro Başkanımız Av. Bahadır Tekeş'in de katıldığı "Avukatlık Kanunu’nda Değişiklik Teklifi" konulu baro başkanları toplantısı Ankara'da gerçekleşti.

 

74- Adalet Bak.Ceza İşleri Gen.Müd.'nün "Basit Yargılama Usulünün Uygulandığı Dosyalarda Zorunlu Müdafi Veya Vekile Yapılacak Ödeme" konulu T.B.B.'nin duyurusu Baromuz web sitesinde yayınlandı.

 

75- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen resmi törenlere katılım sağlanarak, Amasya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen ilk ve orta öğretim okullar arası resim ve şiir yarışmasına katılan öğrencilerimizin eserleri Amasya Anıt Meydanında sergilendi, dereceye girenlere ve katılımcılara ödülleri takdim edildi.

 

76- Amasya Barosu Olarak Danıştay'da İstanbul Sözleşmesinin Tekrar Yürürlük Kazanması İçin Açılan Davanın İlk Duruşmasına Baromuz Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Zübeyda Melek Durak Kabakçı, Avukatlarımız Av. Cemile Şevval  Erzincanlıoğlu, Av. Raziye Şimşek Dadak, Av. Kardelen Atlı Ve Av. Büşra Kılıç ile  katılım sağlandı.

 

77- Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Çocuk Adalet Sisteminin Geleceği” konulu sempozyum, TBB Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sempozyuma Baromuzu temsilen Av. Damla Beste YALÇIN katıldı.

 

78- Trabzon Barosunun ev sahipliğinde düzenlenen TÜBAKKOM 14. Dönem Genel Kuruluna Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ ve Baromuz Kadın Komisyonu Başkanımız Av. Cemile Şevval ERZİNCANLIOĞLU katıldılar.

 

79- Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi’nin Yürütme Kurulu ve Merkez Üyeleri Toplantısı’na Baromuzu Temsilen Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Üyesi Av. Şüheda SOYLU katıldı.

 

80- Amasya Barosu Olarak İçişleri Bakanlığı Aleyhine 27.04.2021 Tarih, 2021/19 Sayılı "Ses Ve Görüntü Kaydı Alınması" Konulu Genelgenin İptali Ve Yürütmenin Durdurulması Talebi İle Açmış Olduğumuz Davada, Danıştay 10. Dairesi Yürütmeyi Durdurma Kararı Vermiştir. Karar, Web sitemizde yayınlandı.

 

81- TBB'de yapılan "CMK görevlendirme ve uygulamalarındaki sorun ve çözüm önerileri" çalıştayına Amasya Barosu'nu temsilen CMK'dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Gökhan BAŞTÜRK katıldı.

 

82- Hukuk Legal Online Veri Tabanı İçin Legal Yayıncılık Ve Amasya Baro Başkanlığı Arasında Anlaşma Yapıldı. Amasya Barosu mensubu tüm meslektaşlarımız ve stajyer avukatlar ücretsiz olarak üye yapıldı ve yararlanılmaya başlandı.

 

83- 3 Haziran 2022’ de İş-kur meslek tanıtımı kapsamında Amasya Cumhuriyet Ortaokulunda avukatlık mesleğini tanıtmak üzere Baromuzu temsilen meslektaşlarımız Av. Kadriye Hilal Uludağ ve Av.Raziye Şimşek Dadak görev aldılar. 

 

84- Amasya Barosu Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan "TERSİNE DÜNYA" isimli oyun  Amasya Belediyesi Kültür Merkezi Şehzade salonunda 2 kez sahnelendi.

 

85- Baro Başkanımız Av. Bahadır Tekeş, Türkiye Barolar Birliği Delegelerimiz Av. Kemal Alpaslan Nalbantoğlu, Av. Nuri Murat Polat Ve Av. Neslihan Şenyüz İle Birlikte 4-5 Haziran 2022 Tarihinde Ankara'da Türkiye Barolar Birliği Özdemir Özok Kongre Merkezinde Düzenlenen "Altı Aylık Dönem 1. Değerlendirme Toplantısı” na katıldılar.

 

86- 11-12 Haziran Kurgusal Duruşma Yarışması 2022 yılı Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması Karadeniz Bölge Elemeleri kapsamında bu sene  Düzce’de gerçekleşen yarışmaya Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ'de iştirak ettiler. Baromuzu temsilen Stj Av.Zeynep Uysal, Stj.Av.Kübra Sarı, Stj Av. Yekta Üçok ve Stj.Av. Zeynel Can Çetin katıldılar. Çalıştırıcı meslektaşlarımız Av. Kardelen AYDIN, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Gökhan BAŞTÜRK, Genç Avukatlar Meclisi üyemiz Av. Raziye ŞİMŞEK ve Baromuz Avukatlarından Av. Kadriye Hilal ULUDAĞ' da yarışmaya iştirak ettiler.

 

87- T.B.B. Meslek İçi Eğitim seminerleri kapsamında “Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi” konulu seminer yapıldı.

 

88- Amasya Barosu Yaza Merhaba Kahvaltı etkinliği 19 Haziran günü Amasya İşçimen Restoran’da meslektaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

 

89- İstanbul Sözleşmesine atılmış olan imzadan hukuka aykırı olarak çekilme ve sözleşmenin feshi kararına karşı açmış olduğumuz davanın duruşmasında davacı Amasya Barosu olarak  Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ ve Baromuz Genel Sekreteri Av. Onur BOLAT katıldılar.

 

90- T.B.B. Avukat Hakları Merkezi 2022 yılı 1. Olağan Toplantısına Baromuzu temsilen Avukat Hakları Komisyonu üyemiz Av. Kardelen AYDIN katıldılar.

 

91- Baromuz Ek Hizmet Binasında Meslektaşlarımızın katılımı ile 1 Yıllık Değerlendirme Toplantıları gerçekleştirildi.

 

92- CMK ücret tarifeleri ile Adli Yardım Ücret tarifelerdeki artış oranının güncellenerek yeniden belirlenmesine ilişkin Adalet Bakanlığına yazı yazıldı.

 

93- Amasya Barosu Başkanımız Av. Bahadır Tekeş’in de Yer Aldığı Baro Başkanlarından Oluşan Heyet 5 Temmuz 2022 Tarihinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ziyarette bulundu. Toplantıda söz alan Baro Başkanımız Av. Bahadır Tekeş, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ve CMK ücretlerinin yetersizliği ve güncellenmesi gerektiği konusu başta olmak üzere, adli yardım ödeneklerinin ve beraat vekalet ücretlerinin geç ödenmesi, Avukatların KVKK sorunu, Bağ-kur Primlerinin yüksekliği, Genç Avukatların acil ve güncel ihtiyaçları konusunda ve daha birçok konuda meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlara dikkat çekerken, özellikle son dönemde kollukta ifadeye katılan avukatların beyanlarına ifade tutanağında yer verilmemesi yönündeki yasaya aykırı uygulamaya yönelik olarak ta düşünce ve görüşlerini Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ’a iletmiştir.

 

94- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında il protokolümüz ile birlikte şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle bir araya gelindi, 15 Temmuz Darbe Girişimini hakkında basın bildirisi web sitemizde yayınlandı.

 

95- Gedik Üniversitesi, Amasya Barosu ve Dijital Hukuk Akademisi iş birliği ile Amasya Barosu Hizmet Binamızda Uzlaştırmacı Yenileme Eğitimi düzenlendi.

 

96- 46. Baro Başkanları Toplantısı, 23.07.2022 tarihinde Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirildi. Baro başkanlarının hazır bulunduğu toplantıya Amasya Barosu adına Baro Başkanımız Av. Bahadır Tekeş katıldılar.

 

97- Baroların Adli Yardım Ödenek Sorunu ve ek ödenek oluşturulması ile ilgili T.B.B.' ye talep yazımız  gönderildi.

 

98- Avukatlara promosyon ödenmesi konusunda talebimiz Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

 

99- İstanbul Sözleşmesi Danıştay 10. Dairesinin kararına ilişkin temyiz dilekçemiz web sitemizde yayınlandı.

 

100-  Gümüşhacıköy, Merzifon, Taşova, Suluova ilçelerimizdeki Odalarımız temizlenerek adli yıl açılışı ile birlikte meslektaşlarımızın hizmetine sunuldu.

 

101-  T.B.B. Başkanı Sayın Erinç Sağkan, T.B.B. Yönetim Kurulu Üyeleri Ve Baro Başkanlarının Katılımı İle  Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Ve Cmk Ücret Tarifesinin Günün Şartlarını Uygun Olarak Güncellenmesi Ve Belirlenmesi" Gündem konulu Zoom Üzerinden Baro Başkanları toplantısı gerçekleşti.

 

102-  Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Baro Başkanlarının başarılı müzakereleri sonucu avukatlık asgari ücret tarifesi meslek onuruna ve vakarına uygun güncellenerek yayımlandı.

 

103-  2022/2023 Dönemi Adli Yıl Açılışı Adliye içerisinde bulunan Atatürk büstüne çelenk koyma töreni ile gerçekleşti. Baromuz meslektaşlarımız ile dayanışma yemeğinde bir araya gelindi.

 

104-  Baro Başkanları Toplantısı gerçekleşti. CMK Ücret Tarifesi güncellenmesi ve TBB Staj Yönetmeliği değişikliğinin değerlendirilmesi gündemiyle gerçekleşen toplantıya Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ katıldılar. Baro Başkanımız toplantıda söz alarak avukatlık asgari ücret tarifesi, CMK ücret tarifesi ve staj yönetmeliği ile ilgili tespitlerini ve görüşlerini dile getirdiler.

 

105-  CMK ücret tarifelerinin artan enflasyon karşısında kadük kalışı ve arttırılması yönündeki toplantılar sonunda farkındalık oluşturmak amacıyla önce bir gün iş yavaşlatma, daha sonra da 1 ve 3 gün sistemi tamamen kapatmak yoluyla angaryaya son eylemlerine TBB ve tüm Barolar ile birlikte katılım sağladık ve 13 Eylül 2022 tarihinde yapılan iş yavaşlatma sonunda farkındalık oluşturuldu.

 

106-  Promosyon anlaşmasına ilişkin taleplerimizi Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına yazılı olarak ilettik, web sayfamızda yayınladı.

 

107-  Türkiye Barolar Birliğine Güvenlik Kameraları konusunda görüş sorulmasına ilişkin yazımıza gelen cevap yazımız web sitemizde yayınladı.

 

108-  Baromuzun Olağan Genel Kurul Toplantısı ilanı 21/09/2022 günü web sitemizde yayınlandı.

 

109-  Elektronik Çağrı Sisteminin uygulanması konusunda hassasiyet gösterilmesine ilişkin Adalet Komisyonu Başkanlığına yazı yazıldı.

 

110-  İlimize İdare Mahkemesi kurulması için Bakanlığa müracaatta bulunuldu.

 

111-  Meslektaşlarımızın hastalık, cenaze, nişan, düğün vb. gibi özel günlerinde yanlarında bulunduk.

 

112-  Baromuzun temsili anlamında; tüm Resmi Törenlerde Baromuz gerektiği gibi layıkıyla temsil edilmiştir.

 

 

 

 

 

Baro Başkanı                            Başkan Yard.                         Genel Sekreter           Sayman

Av.Bahadır                               Av. Aykut                              Av. Onur                    Av. Erdem

TEKEŞ                                      GÖREN                                  BOLAT                      İLKYAZLI

                                                                                                                                      

 

Üye                                           Üye                                         Üye                             Üye

Av. Barış                                  Av. Mahmut Sami                 Av. Erdem C.             Av.Ayşe Fulya

KOÇAK                                 SÖZEN                                   TÜREM                      ÖZKAN

                                                                                              

                                                                                                  

Üye                                           Üye                                         Üye                                        

Av. Zübeyda Melek                 Av. Gökhan                            Av. Hüdai

DURAK KABAKCI                 BAŞTÜRK                             AKDİŞ

 

 

20.09.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.