AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU 30.10.2022- 10.10.2024 DÖNEMİ ÇALIŞMA (FAALİYET) RAPORU VE BÜTÇE TASARISI
Tarih: 14.10.2024 | Okunma Sayısı: 97

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU

30.10.2022-  10.10.2024 DÖNEMİ

ÇALIŞMA (FAALİYET) RAPORU

 

 

1-      Konya Bakımevine ait görüntülerde köpeklerin açlıktan birbirlerini yediklerini, bir bakımevi çalışanının kürekle birden fazla köpeğin kafasına vura vura onları öldürdüğüne yönelik haberlere ilişkin Hayvan Hakları ile ilgili Basın açıklaması düzenlendi.

 

2-      Türkiye Barolar Birliğinde gerçekleşen 48. Baro Başkanları Toplantısına Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ’te katıldılar.

 

3-      Türkiye Barolar Birliğinde gerçekleşen Hayvan Hakları Kurultayına Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Aykut GÖREN’de katıldılar.

 

4-      "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Türkiye'de Yasa Yapım Ve Torba Kanun Süreçleri" Sempozyumuna Baro Başkan Yardımcımız Av. Cem Kılıç katıldılar.

 

5-      Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Hasan Kaan YAMAN Türkiye Barolar Birliği Başkanlığında gerçekleşen CMK Eğitici Eğitimi seminerine katıldı.

 

6-      Amasya Barosu olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Turuncu Gece Yürüyüş Programına katıldık.

 

7-      Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 88. Yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününe ilişkin web sitemizde kutlama mesajı yayınlandı.

 

8-      Amasya Barosu Olarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Erinç Sağkan ve Anıtkabir ziyareti yapıldı.

 

9-      Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ, T.B.B. delegelerimiz Av. Gönül CEBECİ, Av. Murat Baki YERDELEN ve Av. Ertunç ERTAKUŞ ile birlikte Çanakkale ilimizde yapılan Türkiye Barolar Birliği 37. Olağan Mali Genel Kuruluna Amasya Barosu delegasyonu olarak Baromuzu temsilen katılım sağlandı.

 

10-  49. Baro Başkanları Toplantısı 26 Aralık 2022 tarihinde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yönetim Kurulu üyeleri, Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ ve Baro Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

11-   Merzifon ilçemizde düzenlenen kahvaltı etkinliğine baromuz mensubu meslektaşlarımız ve aileleri katıldılar. Baro Başkanımız tarafından yapılan konuşma sonrası Merzifon ilçemizin meslek büyüklerinden meslekte 55.Yılını dolduran Sayın Av. Runa Kargı’ya, Merzifon ilçemizde mesleki faaliyetini yürüten 25.26.27 Dönem Amasya Milletvekilimiz Sayın Av. Mustafa Tuncer’e ve baromuza katkı ve desteklerini esirgemeyen Merzifon Belediye Başkanımız Sayın Alp Kargı’ya birer plaket takdim edildi. 

 

12-  Elektronik Duruşma Çağrı Sisteminin uygulanması konusunda hassasiyet gösterilmesine ilişkin Adalet Komisyonu Başkanlığına yazı yazıldı.

 

13-  İlimize İdare Mahkemesi kurulması için Adalet Bakanlığa müracaatta bulunuldu.

 

14-  Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Eğitmenler Av. Coşkun Türkmen ve Tahir Sinanoğlu tarafından meslektaşlarımızın katılımı ile Amasya Barosu Hizmet Binasında "Tazminat Hukuku” konulu eğitim semineri düzenlendi.

 

15-  İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği önünde siyasetçi olduğu belirtilen bir şahıs tarafından Kur’an-ı Kerim’in yakılması eylemine karşı Baromuz web sitesine Türkiye Barolar Birliği ve Baroların ortak kınama metni yayınlandı.

 

16-  Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Eğitmen Av. Volkan Bahadır tarafından meslektaşlarımızın katılımı ile Amasya Barosu Adliye Binasında "CMK Uygulamaları” konulu eğitim semineri düzenlendi.

 

17-  Amasya Barosu'nun 64. Kuruluş Yıldönümü Amasya Adliyesi Atatürk büstü önünde çelenk sunma töreni ardından Baro katında kokteyl ve pasta kesimi ile kutlandı. Baro Başkanı Av. Bahadır TEKEŞ’in kutlama metni Baro web sitesinde yayınlandı.

 

18-  T.B.B Meslekiçi Eğitim Seminerleri Kapsamında Eğitmenler Dr. Öğretim Üyesi Tülay Aydın Ünver ve Av. Ahmet Keskin Tarafından, 4 Şubat 2023 Cumartesi Günü Amasya Barosu Hizmet Binasında Miras Hukuku konulu seminer gerçekleşti.

 

19-  Amasya Barosu Başkanlığı tarafından; 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem nedeniyle yıkılan binaların yapımında yetkili ve sorumlu olan müteahhitler, proje sonrası mevzuata aykırı tadil/tamir işlemleri yapanlar ve yıkılan binaların projelerine onay veren, denetimleri gerektiği şekilde gerçekleştirmeyen idari görevliler başta olmak üzere ilgisi olan tüm şüphelilerin tespiti ve haklarında kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunulmuştur. 

 

20-  Amasya Barosu olarak Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi kapsayan deprem felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza sıcak bir yuva sağlayabilmek amacı ile 10.02.2023 Cuma günü başlatmış olduğumuz “Deprem Bölgelerine 2 adet konteyner alınmasına” yönelik yardım kampanyası başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Toplanan 66.000 TL paraya Türkiye Barolar Birliği aracılığı ile 2 adet konteyner alınmış olup alınan konteynerler deprem bölgelerine teslim edilmiştir.

 

21-  Amasya Barosu olarak, depremden etkilenen çocuklarımız için oyuncak, kıyafet, boya kampanyası başlatılmıştır.

 

22-  25 Şubat 2023 Cumartesi günü Türkiye Barolar Birliği'nde 50. Baro Başkanları toplantısı gerçekleşti. Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ katıldığı toplantıda söz alarak konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdi. Toplantı sonuç bildirgesi web sitemizde yayınlandı.

 

23-  Baro Başkanı Avukat Bahadır Tekeş yerel basına kentteki tüm kamu, idari ve özel kuruluşlardan depreme şehir olarak hazır olup olmadığımıza dair kamuoyunu belirli aralıklarla bilgilendirme çağrısında bulundu.

 

24-  8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle; Baro Başkanlığımızda Baro Başkanımız Av. Bahadır Tekeş, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın Hakları Komisyonu Başkan Ve Üyelerimiz Ve Kadın Avukatlarımız Eşliğinde Bir Basın Açıklaması Gerçekleşti.

 

25-  Staj Kredi Ve Baro Kesenek Borçlarının Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Resmi Gazetede Yayımlandığına ilişkin duyuru Baromuz web sitemizden yapılmıştır.

 

26-  Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde; işgalcilere geçit vermeyen aziz şehitlerimizi, milletin yaralı bağrında bağımsızlık umudunu yeşerten Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz ziyaret edilen Şehitlik programı ile anıldı.

 

27-  Kamuda çalışan meslektaşlarımızın “imtiyaz değil itibar istediklerine dair ortak basın açıklaması” web sitemizde yayınlandı.

 

28-  İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısında, görevi başındayken şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı anma mesajımız Baromuz web sitesinde yayınlandı.

 

29-  5 Nisan Avukatlar Günü Yavuz Selim Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk sunumu, saygı duruşu, istiklal marşı, basın açıklaması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile gerçekleştirildi. Baro Başkanı Av. Bahadır TEKEŞ’in kutlama mesajı web sitesinde yayınlandı.

 

30-  23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Münasebetiyle Düzenlenen Resmi Törene Amasya Barosu'nu Temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Hasan Kaan YAMAN Katıldılar.

 

31-  Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ, “Kitap Herkesi Buluşturur” sloganı altında düzenlenen Merzifon 6. Kitap Fuarı'na katıldılar. 

 

32-  Adalet Bakanlığı tarafından başarı ile teftişimiz gerçekleştirildi.

 

33-  Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Staj Yönetmeliği’nde Değişiklikler baromuz web sitesinde yayınlandı.

 

34-  Baro Başkanımız Av. Bahadır Tekeş, T.B.B. Başkanı Av. Erinç Sağkan, T.B.B. Yönetim Kurulu Üyeleri Ve Çevre İl Baro Başkanları İle Birlikte Türkiye Barolar Birliği Ve Samsun Barosu Tarafından Organize Edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Ve Samsun Barosu'nun 100. Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerine Katıldı.

 

35-  Baro Başkanımız Av. Bahadır Tekeş’in, Samsun Barosu'nun 100. Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerine Katılması Nedeniyle İlimizde Düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Törenine Baromuzu Temsilen Baro Başkan Yardımcımız Av. Cem Kılıç Katılmışlardır.

 

36-  Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Eğitmenler  Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ve Av. Volkan Bahadır tarafından meslektaşlarımızın katılımı ile "CMK Uygulamaları” konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.

 

37-  Milletvekili Can ATALAY hakkında Basın Açıklamamız web sitemizde yayınlandı.

 

38-  12 Haziran 1919’da Atatürk’ün Amasya’ya gelişinin ve Amasya Tamiminin imzalanmasının 104. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törenlere katılmak için ilimize gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Av. R. Erinç Sağkan, Kayseri Baro Başkanı Av. Ali KÖSE ve Kastamonu Baro Başkanı Av. Özgür DEMİR Baro Başkanlığımıza nezaket ziyaretinde bulundular. Sonrasında Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ, Baro Başkan Yardımcımız Av. Cem KILIÇ, Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Kardelen ATLI, Av. Deniz Can Erdoğan KILIÇ, Av. Hasan Kaan YAMAN ile birlikte gerçekleşen törenlere katıldılar.

 

39-  Avukatlar Vakfı, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı Ve Amasya Barosu İşbirliği İle; 16 Haziran 2023 Tarihinde Sat 14.00'de Amasya Barosu Konferans Salonunda 100. Yılında Cumhuriyet'in 100 Yıllık Hukuku "Cumhuriyetin 100 Yıllık Anayasal Düzeni" Konulu Konferans Düzenlendi.  

 

40-   Samsun 100.Yıl Kadın Voleybol Turnuvasına Amasya Barosu Kadın Voleybol Takımımız da katılım sağlayarak 3. lük kupasını kazandılar.

 

41-  Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ; TBB Başkanı, TBB yönetim Kurulu ve Baro Başkanları olarak Adalet Bakanı ile Ankara’ da biraraya gelerek mesleğin ve meslektaşların sorunlarını bakan ve bürokratların önünde bir kez daha dile getirdiler.

 

42-  Baromuz mensubu Av. Ömer Nail ZEYTÜNLÜ’yü son yolculuğuna uğurladık.

 

43-  Amasya Valiliği Tarafından Amasya Valiliği Kültür Merkezinde Gerçekleştirilen; Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu İl İstişare Toplantısı Toplantısına, Amasya Barosu'nu Temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Hasan Kaan Yaman, İnsan Hakları Komisyon Başkanı Şuheda Soylu, Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Nurcan Akyel Ve Kültür,Sanat, Spor Komisyonu Başkanı Av. Uğur Güler katılım sağlamışlardır.

 

44-  15 Temmuz Darbe girişimini lanetleyen basın açıklamamız Web sitemizde yayınlandı.

 

45-  15-16 Temmuz Tarihlerinde Borabay Gölünde Düzenlenen Piknik Organizasyonunda Meslektaşlarımızla Bir Araya Gelindi.

 

46-  Hakimler Savcılar Kurulu'nun 17.07.2023 Tarihli Ve 1554 Sayılı Adli Yargı Kararnamesi İle Amasya Adliyesinde Göre Yapmakta İken Başka Yerlere Atanan Hakim Savcılarımız İçin Veda Yemeği Düzenlendi. 

 

 

47-  İlimiz Şeyhcui Mahallesi’nde bulunan bir sitenin bahçesinde, Amasya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ölü olarak bulunan ve ilk incelemelere göre zehirlendikleri tespit edilen köpeklere ilişkin olarak, olayın faillerinin bulunarak cezalandırılmalarının sağlanması amacıyla, baro Başkanlığımız ile Çevre ve Hayvan Hakları Komisyonumuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

48-  Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ’in Yeni Adli Yıl açılış basın açıklaması web sitemizde yayınlandı.

 

49-  2023 – 2024 Yılı Staj Eğitim Semineri 13.09.2023 Tarihinde Amasya Adliye Binası Konferans Salonunda, Baro Başkanımız Av.Bahadır Tekeş, Staj Eğitim Kurulu Başkanımız Av.Aykut Gören, Baro Başkan Yardımcımız Av.Cem Kılıç, Baro Genel Sekreterimiz Av.Zübeyda Melek Durak Kabakçı Katılımıyla Karşılıklı Tanışma Ve Görüş Alışverişinde Bulunularak İlk Toplantı Gerçekleştirildi.

 

50-  Emekli Olan Personellerimiz Mehmet Koparan ve Esra Kocur Kökçü'ye Plaket Ve Çiçek Takdim Ederek Çalışma Süresi Boyunca Baromuza sunduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunduk. 

 

51-  52. Baro Başkanları toplantısına Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ tarafından katılım sağlandı. Toplantı sonuç bildirgesi web sitesinde yayınlandı.

 

52-  Denizli barosu önceki dönem başkanlarımızdan Av. M. Erdal Çam’ın mesleki faaliyeti nedeniyle katledilmesi nedeniyle 27 Eylül 2023 çarşamba günü saat 12:00’de Amasya adliyesi önünde ve eşzamanlı olarak 81 ilde barolar tarafından adliye önlerinde avukata yönelik şiddete karşı ortak basın açıklaması yapıldı.

 

53-  Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayan basın açıklamamız web sitemizde yayınlandı.

 

54-  TBB ve Barolar olarak, meslektaşlarımız ile birlikte ülkemizde yaşanan yargı krizi ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay önünde basın açıklaması yapıldı.

 

55-  Genç Meslektaşımız Av. Çağlar BULUT’u son yolculuğuna uğurladık.

 

56-  Samsun 3. İdare Mahkemesi 2022/983E-2023/1139K sayılı kararı ile Başkanlığımıza tebliğ olunan karar gereğince; Amasya Adliyesi Baro Yerleşkesinde bulunan davaya konu toplantı odası, çalışma odası, dinlenme odası, baro kalemi, sekretarya, lokal ve koridorda bulunan güvenlik kameraları teknik servis tarafından sökülmek suretiyle kaldırılmıştır. Kararın istinaf incelemesi neticesinde bozularak ortadan kaldırılmasına ve davanın reddine karar verilmesine dair 24/11/2023 tarihli istinaf dilekçesi Samsun 3. İdare Mahkemesi Başkanlığına gönderilmiştir.

 

57-  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, Kadın Hakları Komisyon Başkanımız Av. Cemile Şevval ERZİNCANLIOĞLU ve Kadın Hakları Komisyon üyemiz Av. Anıl ERZİNCANLIOĞLU tarafından Amasyapark Alışveriş Merkezinde stant açılarak vatandaşa kadın hakları, KADES uygulaması ve adli yardım konulu bilgilendirme yapıldı. Baro Genel Sekterimiz Av. Zübeyda Melek DURAK KABAKÇI tarafından pankart hazırlama etkinliği düzenlenerek, kadın meslektaşlarımızın turuncu el iziyle “Şiddete Karşı Ses Ol” temalı pankart hazırlandı.  Meslektaşlarımızın katılımı ile hazırlanan pankart, Amasya Valiliği tarafından ikincisi düzenlenen “100. Yıl Turuncu Gece” yürüyüş etkinliğinde kullanılarak meslektaşlarımızın cübbeleriyle katılım sağlandı.

 

58-   Türkiye Barolar Birliği 13. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 2-3 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşti. Toplantıya Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ ve TBB Delegelerimiz Av. Ertunç ERTAKUŞ, Av. Gönül CEBECİ ile Av. Murat Baki YERDELEN katıldılar.

 

59-  10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla ilimizde gerçekleşen programa Baro Başkanı Av. Bahadır TEKEŞ tarafından katılım sağlandı.

 

60-  Irak’ın kuzeyinde sınır bölgesinde görev yapan askerlerimize yönelik yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 12 askerimiz için web sitemizde başsağlığı metni yayınlandı.

 

 

 

61-  A Haber İnternet Sitesinde “AYM’nin kararı FETÖ ve PKK’ya yol açtı! Can ATALAY hakkında ihlal kararı veren 9 üye kim?” başlığı ile Anayasa Mahkemesi üyelerini hedef gösterir şekilde haber yayınlanmasına istinaden A Haber İnternet Sitesi Yetkilileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

 

62-  İsrail Cumhurbaşkanı, İsrail Başbakanı, İsrail Savunma Bakanı, İsrail Dışişleri Baknı, İsrail Genelkurmay Başkanı ve re’sen tespit edilecek TC ve İsrail Devleti vatandaşı olan çifte vatandaşlardan soykırım suçuna iştirak edenler ve ismi tespit edilemeyen diğer şüpheliler hakkında “Soykırım, Kasten Öldürme, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, İşkence, Eziyet, Mala Zarar verme suçlarından suç duyurusunda bulunuldu.

 

63-  Merzifon ilçemizde görev yapan meslektaşlarımızdan gelen yoğun ihbarlar sonucunda, avukat olmadığı halde kendini avukat olarak tanıtarak iş toplayan, kendi adına vekaletname alamadığından baromuza kayıtlı olmayan yabancı avukatlarla işbirliği yaparak Avukatlık Kanununa aykırı davranan Mustafa BÜYÜK hakkında Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

 

64-  Erzincan ili İliç ilçesinde bulunan Anagold Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından işletilen altın madeninde meydana gelen göçük nedeniyle 9 madencimizin göçük altında kaldığı bilgisine ilişkin basın açıklamamız web sitemizde yayınlandı.

 

65-  Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Eğitmen Sayın Prof. Dr. Şükran ŞIPKA ve Av. Halit ADVAN tarafından meslektaşlarımızın katılımı ile "Miras Hukuku” konulu eğitim semineri düzenlendi. 

 

66-  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü basın açıklaması ardından Baro Lokalimizde kutlandı.

 

67-  Türk Milletinin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşımızın kabulünün 103. Yıldönümüne ilişkin kutlama metni web sitemizde yayınladı.

 

68-  TBB  ve Barolar tarafından Ankara’da organize edilen Büyük Savunma Mitingine katılım sağlanarak mesleğimizin ve meslektaşlarımızın çözüm bekleyen sorunları dile getirildi.

 

 

69-  17 Mayıs 2024 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan ilimizde bir et entegre tesisinde çekilen büyük baş hayvanlara eziyet edildiğine dair ortaya çıkan görüntüler sonucu hayvanlara karşı yönelen bu şiddet ve vahşet nedeni ile Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyasına müdahele talebinde bulunulmuş ve Amasya Barosu Yönetim Kurulunun 31.05.2024 tarih 2024/96K sayılı kararı ile Suluova Asliye Ceza Mahkemesinin Hayvanları Koruma Kanununa Aykırılık suçundan açılan dosyasına Amasya Barosu Başkanlığını temsilen katılma taleplerimizi sunmak ve duruşmalara katılmak üzere Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Mert GÖKALP görevlendirilmiştir.

 

70-  Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Eğitmen Sayın Prof.Dr. Öz SEÇER tarafından meslektaşlarımızın katılımı ile "Kira Tespit ve Tahliye Davaları” konulu eğitim semineri düzenlenmiştir. 

 

71-   55. Baro Başkanları Toplantısı 29 Haziran 2024 tarihinde Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ’in de katılımı ile gerçekleşti.

 

 

72-  Personelimiz Emrah Yüksel'e plaket takdim ederek çalışma süresi boyunca baromuza sunduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunduk.

 

73-  2024 Yılı Adli Yargı Yaz kararnamesi ile ilimizde görev yaparken başka illere atanan çok değerli Hakim-Savcılarımıza veda yemeğine katılım sağlanarak günün anısına Amasya Barosu adına  Amasya Tamimi takdim edildi.

 

 

 

74-   Baro Başkanımız Av. Bahadır TEKEŞ; Samsun Barosu Hizmet Binasının temel atma törenine katıldı.

 

75-  2024-2025 Dönemi Adli Yıl Açılış Töreni Amasya Adliyesinde gerçekleştirildi. Baro Başkanımızın basın açıklaması web sitemizde yayınlandı.

 

76-  04-05 Mayıs 2024 Tarihlerinde Kastamonuda Yapılan, TBB Avukat Stajyerleri Arası Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması 2024 Karadeniz Bölgesi elemelerinde baromuzu başarı ile temsil ederek üçüncülüğü baromuza getiren Stajyer Avukatlarımız, Stj. Av. Ecem Dirgen, Stj. Av. Emine Tetik, Stj. Av. Mehmet Akif Kara, Stj. Av. Erkan Şahiner’ e Baro Başkanımız Av. Bahadır Tekeş Ve Yönetim Kurulu Üyemiz ile meslektaşlarımız huzurunda plaketleri takdim edildi. 

 

77-  Elektronik Çağrı Sisteminin uygulanması konusunda hassasiyet gösterilmesine ilişkin Adalet Komisyonu Başkanlığına yazı yazıldı.

 

78-  Meslektaşlarımızın hastalık, cenaze, nişan, düğün vb. gibi özel günlerinde yanlarında bulunulmuş, Baromuz tüm resmi törenlerde layıkıyla temsil edilmiştir. 10.10.2024

 

 

Baro Başkanı                                Başkan Yard.               Genel Sekreter                         Sayman

Av. Bahadır                                  Av. Cem                      Av. Zübeyda Melek                 Av. Erdem

TEKEŞ                                         KILIÇ                         DURAK KABAKCI                İLKYAZLI

 

 

 

Üye                                              Üye                             Üye                                         Üye

Av. Aykut                                    Av. Onur                     Av. Dilay                                 Av. Deniz Can

GÖREN                                       BOLAT                       DURU YEŞİLOVA                 ERDOĞAN KILIÇ

   

 

 

Üye                                              Üye                             Üye                                        

Av. Gizem                                    Av. Kardelen               Av. Hasan Kaan

KUTSAL SÜTOĞLU                   ATLI                           YAMAN

 

 2024-2026 YILI BÜTÇE TASARISI
GELİRLER   1-Baro Yıllık Kesenek 1.215.000,00
  2- Baro Giriş Kesenekleri 540.000,00
   3- Bağış ve Sair gelirler             20.000,00
   4- Genel Bütçe Faiz Geliri 370.000,00
   5- Fotokopi Geliri 100.000,00
   6- Vekalet Pulu Dağıtım Payı 3.000.000,00
   7- Geçmiş Dönem Aidat Borcu. 745.000,00
   8- Avukatevi Kira Geliri 800.000,00
  6.790.000,00
GİDERLER   1- YÖNETİM GİDERLERİ
 a-Genel Kurul Giderleri 500.000,00
 b-Avukatlar Günü ve Haftası Giderleri 300.000,00
 c-Baro Kuruluş Günü Giderleri 300.000,00
 ç-Adli Yıl Açılış Giderleri 300.000,00
 d-Toplantı ve Çalıştay Giderleri 300.000,00
 e-Sportif Faaliyetler Giderleri 100.000,00
 f-Diğer Sosyal Etkinlikler 100.000,00
 g-Resmi ve Dini Bayram Giderleri 30.000,00
 ğ-Araç , Sigorta, Vergi, Bakım, Servis Gid. 200.000,00
 h-Araç Yıllık Yakıt Giderleri 150.000,00
 ı-Sosyal Faaliyet Giderleri 100.000,00
 i-Seminer ve Eğitim Giderleri 100.000,00
 j-Temsil Giderleri  300.000,00
 k-Demirbaş Giderleri 200.000,00
 l-Dergi Giderleri 25.000,00
 m-Staj Eğitim Giderleri 150.000,00
 n-Hukuksal ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Gid. 100.000,00
 o-TBB Başkanlar Toplantı Giderleri 300.000,00
 ö-Temizlik ve Malzemeleri  Giderleri 75.000,00
 p-Baro Levhası, Ajanda Giderleri 120.000,00
 r-Plaket, Çiçek ve Fotoğraf  Giderleri 150.000,00
 s-Diğer Giderler 70.000,00
   2- Personel Giderleri 1.500.000,00
   3- Büro Giderleri
 a-Kırtasiye 100.000,00
 b-PTT 50.000,00
 c-Gazete, tv. ilan v.s 20.000,00
 d-Bakım, onarım 150.000,00
 e-Büro araç gereç Giderleri 100.000,00
 f-Telefon, ADSL, Faks Giderleri 120.000,00
 g-Doğalgaz ve elektrik Giderleri 60.000,00
 ğ-Diğer Giderler 45.000,00
   4- Vergi ve Resim kesenekleri
 a-Damga Vergisi 5.000,00
 b-T.B.B. Keseneği 80.000,00
 c-Ölüm Yardımı 40.000,00
   5- Çeşitli Giderleri  
 Tefrişat, Dekorasyon 300.000,00
 İnşaat , Yenileme 150.000,00
 Diğer Giderler 100.000,00
  6.790.000,00

 

 

 

 

 

A-     Giriş keseneği ve yıllık kesenek 1136 sayılı Avukatlık Yasasının 81/2 maddesini değiştiren 4667 Sayılı Yasanın 49. maddesi uyarınca memur maaş katsayısının belirlenmesine müteakip, bu katsayı esas alınarak, Avukatlar için giriş ve yıllık kesenek 4000 çarpanı,  avukatlık ortaklığı için giriş keseneği 20.000 çarpanı, yıllık kesenek 10.000 çarpanı ile çarpımları sonucu çıkan miktarda belirlenmesine.

01/07/2024-31/12/2024 tarihinden itibaren memur maaş katsayısı 0,907796’dır.

 

1-      Avukatlar için :     

 

a-       Giriş keseneğinin  0,907796  memur maaş katsayısının Avukatlık Kanunu 81/2 maddesinde belirtilen 2000, 3000, 4000, 5000, 6000, 7000, 8000 çarpanlarıyla çarpımı sonucu bulunan alternatiflerden 4000 çarpanı ile çarpılması sonucu tespit edilen 3.631,18TL olması teklif olunur.

                    

b-      Yıllık kesenek (Aidat) 0,907796 memur maaş katsayısının Avukatlık Kanunu 81/2 maddesinde belirtilen 1000, 2000, 3000, 4000 çarpanlarıyla çarpımı sonucu bulunan alternatiflerden 4000 çarpanı ile çarpılması sonucu tespit edilen 3.631,18TL olması teklif olunur.

 

     4000 Çarpan ile hesaplanan Birlik Keseneği ve Ölüm Yardımı dahil Aidat Tutarı;

 

 

     0,907796*4000=3.631,18TL+252,00TL (Birlik ve Ölüm Yardımı Keseneği)=3.883,18TL  

 

2-      Avukatlık Ortaklığı için :   

 

a-       Giriş keseneği 0,907796 memur maaş katsayısının Avukatlık Kanunu 81/2 maddesinde belirtilen en az olan 20.000, çarpanıyla çarpımı sonucu bulunan 18.155,92 TL olması teklif olunur.

 

b-      Yıllık kesenek  0,907796 memur maaş katsayısının Avukatlık Kanunu 81/2 maddesinde belirtilen en az olan 10.000, çarpanıyla çarpımı sonucu bulunan 9.077,96 TL olması teklif olunur.

Not: Memur maaş katsayısı güncel memur maaş katsayısı esas alınmıştır.

 

B- Giriş keseneğinin Baroya kayıt anında peşin, yıllık keseneğin Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit halinde ödenmesi,

 

C- Olağanüstü ve zorunlu hallerde bütçenin bir bölümündeki ödenek yetmediği taktirde bölümler arası ve bölümden bölüme aktarma yapma hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesinin uygun olacağı teklif olunur.

 

     Amasya Barosu 2024/2026 yılları tahmini bütçe tasarısı Yüce Genel Kurulun taktir ve onayına saygı ile sunulur. 11/10/2024

 

 Baro Başkanı                         Başkan Yard.             Genel Sekreter                        Sayman

Av. Bahadır                            Av. Cem                     Av. Zübeyda Melek               Av. Erdem

TEKEŞ                                   KILIÇ                        DURAK KABAKCI             İLKYAZLI

 

 

 

Üye                                         Üye                             Üye                                         Üye

Av. Aykut                              Av. Onur                    Av. Dilay                                Av. Deniz Can

GÖREN                                 BOLAT                      DURU YEŞİLOVA               ERDOĞAN KILIÇ

                                                                                           

 

 

Üye                                         Üye                             Üye                                        

Av. Gizem                              Av. Kardelen              Av. Hasan Kaan

KUTSAL SÜTOĞLU            ATLI                          YAMAN

       

 

 

 

 

 

 

 

 

16.10.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.