CMK UYGULAMASI İLE İLGİLİ YÖNERGEDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
Tarih: 1.11.2018 | Okunma Sayısı: 852

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU KARAR

KARAR TARİHİ: 30/10/2018  KARAR NO:2018/204

Amasya Barosu Yönetim Kurulu, Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE Başkanlığında, gündemdeki konuları görüşmek üzere toplandı;

CMK görevlendirmelerinin daha adil yapılabilmesi ve yapılan görevlendirmelerin tüm meslektaşlarımız tarafından görülebilmesi, şeffaflığın sağlanabilmesi adına 2015 yılında otomatik görevlendirme programı olan SDD sistemine geçilmiştir. Programın hangi kurallar dahilinde kullanılacağına yönelik Amasya Barosu CMK Uygulaması İle İlgili Yönetmelik düzenlenerek bir takım kurallar oluşturulmuştur ve Olağan Genel Kurulda meslektaşlarımızın onayına sunularak kabul edilmiştir.

Ancak programın Baromuzca ilk defa kullanılmasına bağlı olarak programla ilgili yönergenin (yönetmelik) bazı maddelerinin yanlış anlaşılmasından kaynaklı olarak sıkıntılar meydana geldiği ve adil görev dağılımının zaman zaman ortadan kalktığı görülmekle görev dağılımının tekrardan adil bir hale getirilmesi için Baro Yönetim Kurulumuzca bir takım tedbirler uygulanması zorunluluğu hasıl olmuştur. Baro Yönetim Kurulumuzca Amasya Barosu CMK Uygulaması İle İlgili Yönetmelik “Madde 22 CMK Uygulaması ile ilgili SDD veya başka sistemlerde aksaklık meydana gelmesi halinde sistemin değiştirilmesi ya da başkaca tedbirlerin alınmasında yönetim kurulu yetkilidir.” Maddesine dayanaraktan bir sonraki Olağan Genel Kurul’da meslektaşlarımızın onayına sunulmak üzere aşağıdaki tedbirlerin uygulanması kararı alınmıştır.

1-     Madde 8 de belirtilen gece/gündüz görev ayrımının kaldırılmasına,

2-     Madde 8 de belirtilen gece teşvik saati uygulamasının kaldırılmasına,

3-     Madde 8 de belirtilen 60 günlük mazeret hakkının 30 güne düşürülmesine,

4-     Yönetmelik gereği mesleğe yeni başlayan istekli avukatların CMK listesindeki en düşük puandan listeye dahil edilmesi gerekirken sehven ortalama puan hesaplanarak listeye dahil edildiğinden listenin şu anki mevcut halinde ortalama puan ve özel mazeretli avukatlar dışındaki 1. Sırada yer alan avukatın puan farkı hesaplanarak oluşan puan farkının 2015 yılından sonra mesleğe yeni başlayan istekli avukatların mevcut puanından düşürülmesine,

Katılanların oybirliği ile karar verildi.

Baro Başkanı

Av. Ahmet Melik DERİNDERE