KADIN HUKUKÇULAR, KADINLARIN YAŞAM HAKKI İÇİN BİR ARAYA GELDİ. BAROMUZU TEMSİLEN KADIN HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANIMIZ AV. CEMİLE ŞEVVAL ERZİNCANLIOĞLU KATILDI.
Tarih: 17.01.2022 | Okunma Sayısı: 521

 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) tarafından eski nişanlısı tarafından öldürülen meslektaşımız Av. Dilara Yıldız anısına düzenlenen “Kadınların Yaşam Hakkı, Medeni Haklar ve Ayrımcılık” konulu sempozyum, 17 Ocak 2022 tarihinde TBB’de düzenlendi.

Barolarımızın kadın hakları komisyon ve merkezlerinden 110 avukatın katıldığı sempozyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ile Başkan Yardımcısı ve TÜBAKKOM Dönem Sözcüsü Av. Sibel Suiçmez birer açış konuşması yaptı.

İki oturum halinde düzenlenen sempozyumun “Kadınların Yaşam Hakkı, Devletlerin Pozitif Yükümlülükleri ve Cezasızlık Sorunu” başlıklı ilk oturumu TÜBAKKOM Kurucu Üyesi Av. Tülay Çelikyürek başkanlığında yapıldı. Bu başlık altında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ece Göztepe, Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. D. Çiğdem Sever ve Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Fulya Eroğlu birer sunum yaptı.

Sempozyumun, “Ayrımcı Şiddete Karşı Türk Medeni Kanunu’nun Önemi” başlıklı ikinci oturumunun başkanlığını ise Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci Uğurman üstlendi. Bu başlık altında Eşitlik İçin Kadın Platformu Sözcüsü Av. Hülya Gülbahar, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Kadriye Bakırcı ile Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Özge Yücel birer sunum gerçekleştirdi.

Baro Başkanlığımızı temsilen Kadın Hakları Komisyonu başkanı Av. Cemile Şevval ERZİNCANLIOĞLU katıldı.

20.09.2024
AV. BAHADIR TEKEŞ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.